religie

Românii din regiunea italiană cea mai afectată de COVID-19 au ajutat Spitalul din Suceava, cel mai afectat din România, și așezământul de la Valea Plopului

de Redactia Stiripentruviata.ro

Parohia ortodoxă românească din localitatea Lodi, situată în regiunea italiană Lombardia, cea mai afectată de epidemia de Covid-19, a donat spitalului local 2.000 € și i-a sprijinit pe românii din zonă rămași fără serviciu sau blocați pe aeroport, informează Basilica.ro.

În același timp, românii din Lodi nu i-au uitat nici pe românii de acasă. Ei au trimis o donație de 5.000 € pentru Spitalul Județean de Urgență din Suceava, care este cel mai afectat de epidemia de coronavirus din România.

Alți 2.000 € de la credincioșii parohiei din Lodi au ajuns la Asociația Pro Vita a parohiei Valea Plopului, păstorită de Părintele Nicolae Tănase. Iar parohia românească Sesto Fiorentino a trimis și un transport de ajutoare umanitare (îmbrăcăminte, încălțăminte și alimente) pentru copiii aflați în grija Asociației „Pro Vita pentru născuți și nenăscuți” a acestei parohii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Astfel, românii din diaspora italiană s-au gândit să sprijine viața în cele mai importante manifestări ale ei: acolo unde este amenințată de boală și moarte și acolo unde ea are nevoie să se dezvolte și să crească pentru viitor.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button