religie

VIDEO. Liderul Cultului Musulman din România le amintește seculariștilor că Europa are și va trebui să rămână cu valori creștine!

de Ștefania Armanca

Discursul liderului Cultului Musulman din România, muftiul Iusuf Muurat, la conferința de lansare a Laboratorului de Sociologia și Geopolitica Religiilor, intitulată „Dumnezeu își ia revanșa? Geopolitica religiilor azi”, poate fi șocant pentru seculariști.

Cum să spună un lider musulman nu doar că Europa are rădăcini creștine – ceea ce liderii europeni nu au vrut să treacă în Tratatul de instituire a unei Constituții pentru Europa, ci că Europa trebuie să și rămână cu aceste valori?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Răspunsul este simplu: este un minoritar echilibrat, care își dă seama că distrugerea majorității va da naștere unei anarhii în care minoritarii ar fi automat vulnerabili. Înțelege ceea ce seculariștii nu înțeleg: distrugerea identității creștine a Europei înseamnă distrugerea Europei, inclusiv a lor…

Vreau să afirm în fața dumneavoastră: Europa are și va trebui să rămână cu valorile creștine. Permiteți-mi să fac o comparație: o Uniune Europeană fără valori spirituale, după părerea mea, este ca un copil la vârsta de 13 ani abandonat de ambii părinți. Din nefericire, la ora actuală, se încearcă ca țările europene să nu mai respecte valorile spirituale. Se încearcă o îndepărtare a europenilor de la propriile valori creștine. Nu vreau să fiu interpretat greșit, nu vreau să afirm pe viitor o mare parte din Europa va fi dominată de musulmani, dar pentru a promova valorile creștine este nevoie de o unitate între toate cultele creștine. Este nevoie de o unitate între toate cultele care se respectă unele pe celelalte. Și aici mă refer și la cultul mozaic, și la cultul musulman. Noi suntem deschiși pentru această colaborare. Susținem promovarea valorilor spirituale în rândul societății europene și în rândul societății românești.

Ceea ce mă bucură pe mine personal este faptul că încă poporul român este un popor care își practică valorile sale tradiționale. Cu toate că, din nefericire, la ora actuală, și la noi în țară au apărut idei și grupuri de persoane care ne fac pe noi să ne îndepărtăm de aceste valori. Rolul nostru, al tuturor cultelor, este de a nu lăsa societatea într-un asemenea derapaj. O societate fără valori spirituale, o societate fără credință este precum nu ar mai exista și ar permite mult mai ușor radicalizarea din partea acestor imigranți.

VIDEO


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button