dizabilităţi

VIDEO. Fetița care dansează și pictează fără brațe. Părinții ei au 10 copii, din care 7 adoptați și cu dizabilități

Sophie are șapte ani și poate face tot ce fac și ceilalți copii de vârsta ei: sporturi (cu condiția să nu implice folosirea mâinilor), dans, pictură, desen, scris. Este foarte perseverentă și extrovertită.

Părinții, Jeremy și Christianne, au împreună 10 copii, din care 7 sunt adoptați și cu dizabilități. Pe Sophie au adoptat-o din China când avea doi ani. Christianne, mama ei, spune:

Avea niște ochi mari, superbi, care păreau că ne strigă să o luăm cu noi. I-am observat ochii înainte de orice, înainte chiar să ne dăm seama că nu are brațe.

Fetița este foarte populară și la școală, unde merge în clasa întâi. Dar nu a fost așa dintotdeauna. Pentru a evita reacțiile lipsite de empatie și întrebările nepotrivite ale unora dintre colegi, părinții fetiței au făcut un filmuleț cu toate lucrurile pe care le poate face Sophie, iar mama ei adoptivă, Christianne, a mers la școală și l-a prezentat copiilor. Filmulețul a schimbat imediat atmosfera, deoarece o arăta pe Sophie acasă, cu frații, făcând lucruri care îi plac și folosindu-și picioarele pentru cele mai diverse activități.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button