miracolul vieţii

Viața învinge: Născut la 23 de săptămâni, având 600 g și un plămân colapsat, acum merge acasă sănătos

Un bebeluș născut cu o greutate de doar 600 de grame a fost externat dintr-un spital din India după o luptă de o sută de zile cu dificultățile respiratorii și infecțiile grave.

Potrivit Times of India, mama a fost diagnosticată cu hipertensiune arterială severă, ceea ce a dus la o operație cezariană de urgență. Bebelușul s-a născut la doar 23-24 de săptămâni de sarcină și a trebuit să primească imediat îngrijiri medicale, inclusiv un tub endotraheal și un tip de ventilație neinvazivă cunoscut sub numele de „presiune pozitivă continuă în căile respiratorii”, pentru a-l ajuta să respire.

La secția de Terapie Intensivă Neonatală, bebelușul a fost diagnosticat cu sindrom de detresă respiratorie din cauză că s-a născut prea devreme și cu un plămân colapsat. A fost conectat la un ventilator pentru o săptămână.

Din fericire, copilul a răspuns bine la tratament și a fost în cele din urmă externat după o sută de zile, cântărind 1,5 kg.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Aceste povești evidențiază contradicția din legea britanică privind avortul, comentează reprezentanții Right To Life UK. Legea permite avortul până la 24 de săptămâni, chiar dacă bebelușii se nasc și supraviețuiesc sub această limită”. 

În Marea Bitanie, avortul la cerere din orice motiv este legal până la 24 de săptămâni de sarcină.

„Aceasta înseamnă că, în același spital, în aceeași zi, doi bebeluși cu aceeași vârstă gestațională (22 sau 23 de săptămâni de sarcină) ar putea avea destine foarte diferite: unul ar putea avea viața curmată în mod deliberat prin avort, iar celălalt s-ar putea naște prematur și ar putea avea o echipă medicală dedicată, care să-i ofere cele mai bune îngrijiri, încercând să-i salveze viața”, a comentat Madeline Page, purtătoarea de cuvânt a organizației Right To Life UK, la un miting recent organizat la Londra.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button