familie

Vasilescu (BNR): Alegerea lui Trump a marcat o granita de sistem, urmeaza un alt ciclu de 100 de ani

image-2008-11-18-5150479-41-adrian-vasilescu

Hotnews, 10 noiembrie 2016

Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), considera ca alegerea lui Donald Trump in pozitia de presedintele al Statelor Unite a marcat o granita de sistem, iar acum urmeaza un nou ciclu de 100 de ani, relateaza News.ro. Vasilescu a avertizat ca astfel de cicluri lungi nu au neaparat finaluri fericite, in conditiile in care ciclul de 100 de ani de dupa pacea de la Viena, din 1815, care a pus capat razboaielor napoleoniene, s-a sfarsit cu tragedia Primului Razboi Mondial.

Prezent in cadrul conferintei „Dezvoltarea Romaniei 2016”, organizata de revista Capital, Vasilescu a mentionat ca exprima o parere personala si nu o pozitie ca reprezentant al BNR.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Daca Trump a iesit presedinte probabil ca jumatate de lume trebuie sa se gandeasca la alta planeta. Nu indraznesc sa fac previziuni. Poate ca alegerea lui Trump a marcat o granita de sistem, vorbim de cicluri istorice de 100 de ani, si ne pregatim pentru un alt ciclu de 100 de ani”, a spus Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR a contrazis-o pe Anca Dragu, ministrul Finantelor, care a prezentat cifre incurajatoare privind cresterea economica, afirmand ca, in realitate, Romania nu sta chiar atat de bine din punct de vedere economic.

„Acum, in 2016, suntem prima tara care alearga in capul plutonului, dar ne trage in jos istoria. Ramanem pe locul 27 in ceea ce priveste ritmul de dezvoltare, si anume puterea de cumparare din aceasta tara”, a spus Vasilescu.

Acesta a spus ca Romania este 17-a din punct de vedere a PIB-ului si a 27 -a din punctul de vedere ritmul de dezvoltare.

„In 1913, Romania era o fasie de pamant la poalele muntilor Carpati.  Fara Transilvania, fara Banat. Astazi nu am inanintat prea mult, chiar daca ne-am apropiat de media europeana. Am ajuns la 57% din media europeana, calculele arata ca trebuie sa ajungem la 75% din media europeana ca sa contam”, a mai spus Vasilescu.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button