familie

Vasile Bănescu despre legea parteneriatelor civile: „Primul pas către legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a comentat, marți, la Antena3, informația conform căreia săptămâna viitoare, în Parlament, va fi depus un proiect de lege privind parteneriatul civil. 

Vasile Bănescu a exprimat dezaprobarea Bisericii Ortodoxe față de un astfel de act normativ despre care spune că reprezintă „primul pas către legalizarea căsătoriilor între persoane de același sex”. „În general, menirea parteneriatelor civile nu este alta decât de a face, încetul cu încetul, acceptabilă ideea de căsătorie”.

Comunicat de presă: Poziția Bisericii Ortodoxe Române față de „parteneriatul civil”

„NU parteneriatului civil!” Ce bannere mai afișează suporterii Naționalei de fotbal a României. Susțin familia naturală

 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button