familie

„Vă mulțumesc că m-ați lăsat să trăiesc!”, sloganul sub care peste 1200 de oameni s-au adunat la Marșul pentru Viață din Elveția 2019, dedicat în acest an apărării vieții copiilor nenăscuți diagnosticați cu sindrom Down și alte nevoi speciale. Violențe fără precedent ale grupărilor extremiste anti-avort în încercarea de a sabota marșul

Pe 14 septembrie în Zurich a avut loc cea de 10-a ediție a Marșului pentru Viață din Elveția. Ediția din acest an, desfășurată sub sloganul ”Thank you for allowing me to live!” – „Vă mulțumesc că m-ați lăsat să trăiesc!” a fost dedicată copiilor cu sindrom Down și alte nevoi speciale.  Peste 1200 oameni, elvețieni, dar și activiști pro-viață din Polonia, Germania și Austria, au mărșăluit pașnic pe străzile din centrul Zurich-ului pentru recunoașterea importanței și sfințeniei vieții copiilor nenăscuți diagnosticați cu sindrom Down sau alte nevoi speciale. 

Participanții la marș au dorit ca acțiunea lor să crească gradul de conștientizare în rândul populației asupra faptului că, potrivit statisticilor, 9 din 10 copii nenăscuți diagnosticați cu Down nu au șansa la viață, deoarece sunt avortați. Există chiar state în Europa care „se mândresc că au eradicat sindromul Down”, cum ar fi Islanda cu o rată de 100% de exterminare a copiilor nenăscuți diagnosticați cu Down sau Danemarca care o urmează îndeaproape cu 98%. 

„Cei cu sindrom Down, asemenea nouă, au dreptul la viață pentru un singur, dar pentru totdeauna legitim motiv, și anume că ei sunt oameni, persoane inviolabile, create de Dumnezeu după chipul și asemănarea Lui. Am arătat bucuria din viețile celor cu sindrom Down cu fotografii și cu muzică și am aruncat o privire în viața lor de zi cu zi.” – a spus episcopul Peter Bürcher, unul din participanții la marș. 

„Astăzi  suntem toți uniți în a spune că nu îi lăsa singuri pe cei cu sindrom Down. Vrem să-i aducem pe aceștia și viețile lor în centrul conștiinței noastre. Vrem să-i întărim pe cei care trăiesc printre noi, vă spunem vouă și întregii Elveții –Viața voastră este prețioasă!”, a spus un alt cleric participant la marș.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Puterea unei națiuni este în bunăstarea celor slabi”, este un pasaj din Constituția Elveției care a fost scandat pe tot parcursul manifestării.

O familie venită la marș a povestit cum după ce au avut fetița cu sindrom Down au decis să adopte alți copii cu aceleași nevoi speciale și în cele din urmă au ajuns să deschidă o casă unde cei cu dizabilități.

Din păcate evenimentul pașnic, pro-viață, a fost umbrit de acțiuni extrem de violente ale unor grupări radicale pro-avort. În timp ce Marșul pentru viață a fost o acțiune pașnică, aprobată de autorități, contrademonstrația extremiștilor pro-avort nu a fost autorizată și a fost caracterizată de o violență ieșită din comun, care a avut un singur scop, și anume de a anula acțiunea pro-viață.

Police put out a fire

În 2017 marșul a fost anulat în urma amenințărilor extremist-teroriste. Extremiștii pro-avort au încercat să oprească marșul cu baricade din containere de gunoi, pe care le-au incendiat. Când au intervenit forțele de ordine, poliția și pompierii, extremiștii i-au atacat, aruncând cu pietre și sticle incendiare, mai mulți pompieri și polițiști fiind răniți. Poliția a reținut 175 de extremiști pro-avort. În timpul violențelor s-a putut observa că mai mulți radicali pro-avort purtau însemne în culori roșu și negru ale organizației de extremă stânga Antifa. Efortul autorităților, dar și curajul participanților au făcut ca marșul să continue, chiar dacă traseul a fost scurtat. Din păcate, mainstream media elvețiene i-au prezentat pe autorii violențelor drept „autonomiști” și aproape că nu au făcut nicio mențiune referitoare la Marșul pentru Viață.

Sursă: evangelicalfocus.com / swissinfo.ch


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button