familieMarxism cultural

Comunicat de presă al Coaliției pentru Familie: „Acuzațiile de incitare la ură și violență sunt total nefondate”

15181255_1337494936270477_1047469921829997683_n

Coaliția pentru Familie, 24 noiembrie 2016

EDIT: La 24 de ore de la difuzarea acestui comunicat, în continuare numărul de telefon al persoanei care a reclamat amenințările este disponibil în clar pe saitul publicației „Adevărul”.

COMUNICAT DE PRESĂ

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Referitor la insinuările făcute de asociațiile MozaiQ și Accept, de pretinsă implicare a Coaliției pentru Familie în amenințări la adresa unuia dintre organizatorii manifestației „Dumnezeu nu face politică” din 19 noiembrie 2016

Coaliția pentru Familie respinge acuzația că ar fi „circulat” numărul de telefon al unuia dintre organizatorii manifestației din 19 noiembrie. Pe pagina de Facebook a Coaliției pentru Familie a fost preluată, de pe site-ul ziarului „Adevărul”, una dintre imaginile apărute în articolul-reportaj „Cum a decurs marșul „Dumnezeu nu face politică“, inițiat de comunitatea LGBT din București” scris de Alexandra Șerban și publicat în 19 noiembrie 2016 la adresa www.adev.ro/ogvyxi

Imaginea în cauză este fotografia unei foi volante ce conține sloganuri pregătite pentru manifestație, la care este atașat un număr de telefon pentru contact. Interesul pentru preluarea imaginii din articolul de presă rezultă din referințele pe care sloganurile înscrise pe foaie le fac la inițiativa cetățenească de revizuire a Constituției pentru ocrotirea familiei și a căsătoriei.

În textul anexat imaginii, postat pe pagina de Facebook a Coaliției pentru Familie, nu se face nicio referire și nu se atrage în niciun fel atenția la persoana activistului, ci exclusiv la sloganurile scandate, comentate critic.

Între timp, imaginea a fost eliminată din articolul „Adevărul”, însă a rămas pe serverul adevarul.ro la această adresă:
http://adevarul.ro/…/…/19/583042ed5ab6550cb8a55743/627×0.jpg

Coaliția pentru Familie nu are nicio legătură cu alte persoane denumite în comunicatul de presă al asociațiilor MozaiQ și Accept, dezavuează ferm orice formă de violență, orice fel de jignire, indiferent contra cui ar fi ea îndreptată. Acuzațiile aduse de cele două organizații, de incitare la ură și violență, sunt total nefondate, mesajul Coaliției pentru Familie fiind unul pozitiv și tolerant.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button