avort

Un tată curajos și-a sprijinit iubita însărcinată să reziste la presiunea medicilor de a avorta copilul lor, suspectat de o boală gravă. Iată rezultatul!

Kamelia Walters, o tânără mamă de 25 de ani din Londra, le-a relatat reporterilor de la  The Sun că medicii au presat-o să avorteze după ce li s-a părut că ecograful arăta că bebelușul avea o maladie foarte gravă.

La prima ecografie, din ianuarie 2016, făcută la Spitalul St. George din sudul Londrei, un medic i-a spus mamei că bebelușul ar suferi de Osteogenesis Imperfecta – Tipul III, una dintre cele mai severe forme ale „bolii oaselor de sticlă”. Aceasta este o afecțiune de natură genetică ce predispune oasele la  fragilitate extremă și diformitate. Oasele sunt friabile și se pot rupe la cea mai mică mișcare.

„Am fost foarte speriată. Îmi tot spuneau despre avort. Am ajuns acasă împietrită de groază”, povestește mama fetiței.

Tatăl copilului, Lamar Anderson, în vârstă de 27 de ani, a luat hotărârea decisivă de a păstra copilul. Părinții au refuzat analizele suplimentare care ar fi putut confirma definitiv afecțiunea, deoarece puneau în primejdie viața copilului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La naștere, bebelușul, o fetiță pe care au numit-o Kyla-Shae, nu a manifestat nici un simptom de boală. Părinții au fost în al nouălea cer.

Acum fetița are un an și jumătate și este sănătoasă. Dar mama este în continuare traumatizată de faptul că medicii au fost gata să îi ia viața copilului doar pentru o suspiciune de dizabilitate.

Părinții ai căror copii nenăscuți sunt diagnosticați cu (sau doar suspectați de) sindrom Down ori alte dizabilități relatează adesea despre presiunea la care îi supune personalul medical pentru a avorta.

În câteva state americane și în Polonia, acest tip de discriminare împotriva copiilor nenăscuți diagnosticați cu dizabilități, bazată pe o viziune eugenică despre om, a condus la apariția unor inițiative legislative care să îi protejeze.

Sursa: LifeNews.com

Citește și “Sfatul meu pentru toate mămicile este să nu renunțe ușor la copilul lor. Aș fi trăit toată viața cu întrebarea dacă chiar era bolnav” / Mărturii despre criza de sarcină #34

Citește și „Îmi visam copiii ba sănătoşi, ba bolnavi… ba în întuneric, de nu puteam să le văd feţele, ba cu lumină puternică, de nici aşa nu desluşeam nimic. Ştiam doar că îi visez pe ei. Simţeam că îşi doresc să trăiască” / Mărturii despre criza de sarcină #45

Citește și Culmea eugeniei, prezentată ca progres medical: Mămicile din România, revoltate pe Facebook că în Islanda s-a eradicat Sindromul Down prin… „eradicarea” celor care suferă de el

Citește și După ce fetița ei cu Sindrom Down a împlinit un an, mama i-a scris un mesaj emoționant medicului care îi propusese avortul


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button