avort

Senatorii din Partidul Democrat o atacă pe Amy Coney Barrett: Este în joc „dreptul” de a ucide bebeluși

de Micaiah Bilger, Life News
Traducerea și adaptarea de Iuliana Pîrvu

Luni, în timpul primei ședințe de audiere la Senatul SUA din cadrul procedurii de confirmare, senatorii democrați susținuți de mișcarea pro-avort au atacat-o dur pe Amy Coney Barrett, nominalizată de Președintele Trump pentru a fi judecător la Curtea Supremă a SUA.

Aceștia o văd pe Amy Coney Barrett ca pe o amenințare la adresa Roe vs. Wade, celebra decizia care a legalizat avortul la cerere în SUA.

Senatorii Kamala Harris, din California, și Cory Booker, din New Jersey, apropiați ai principalului lanț de clinici de avorturi din SUA, Planned Parenthood, au încercat în mod insistent să provoace panică, susținând că sunt puse în joc „drepturile” femeilor. Iar prin „drepturile femeilor” ei se referă la avortul la cerere.

Amy Coney Barrett crede în „valoarea vieții umane de la concepție până la moartea naturală”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Barrett a fost nominalizată de președintele Donald Trump pentru a ocupa locul judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, un idol al activiștilor pro-avort, care a murit în septembrie. Dacă va fi confirmată de Senatul SUA, Amy Barrett ar consolida o puternică majoritate conservatoare de 6-3 la Curtea Supremă a SUA.

Susținătorii pro-viață speră că acest lucru se va înfăptui, iar activiștii pro-avort se tem că Amy Barrett ar putea lua în considerare desființarea deciziei Roe v. Wade și ar ajuta la restabilirea drepturilor pentru bebelușii nenăscuți.

Harris, candidata la funcția de vicepreședinte al SUA din partea Partidului Democrat, a descris Curtea Supremă ca un „refugiu” pentru cei mai vulnerabili și i-a numit pe republicani drept dușmanii poporului american, pentru simplul fapt că aceștia consideră greșit să ucizi bebelușii nenăscuți.

Harris l-a criticat pe Trump pentru că a ales o femeie care să „anuleze moștenirea” lui Ruth Ginsburg care a fost o susținătoare aprigă a avortului la cerere. Harris a afirmat că „prioritățile republicanilor nu sunt prioritățile poporului american”.

Booker a mers și mai departe, susținând că activiștii pro-viață încearcă să „controleze și să discrimineze femeile” prin adoptarea de legi și alegerea judecătorilor care militează pentru protejarea drepturilor copiilor nenăscuți.

Ulterior acestor afirmații, Planned Parenthood a postat pe Twitter:  „Mulțumesc, @SenBooker pentru că ai semnalat pericolul vizibil ce ar urma desființării deciziei Roe v Wade. Ai absolută dreptate. Accesul la avort este în joc”.

Sondajele arată că americanii susțin numirea lui Amy Barrett în funcția de judecător la Curtea Supremă a SUA cu o diferență de cel puțin 10% și că puțini americani susțin agenda radicală pro-avort a Partidului Democrat. Sondajele arată în mod constant că majoritatea americanilor vor ca bebelușii nenăscuți să fie protejați măcar în unele circumstanțe.

Liderii pro-viață speră că Amy Barrett va contribui la restabilirea drepturilor omului pentru bebelușii nenăscuți și va permite statelor să înceapă din nou să le protejeze.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button