Marxism cultural

Un nou bâlci inițiat de USR: inscripționarea medicamentelor homeopate

O propunere de modificare a Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, inițiată de USR, prevede ca pe ambalajul și în prospectul medicamentelor homeopate să scrie, cu majuscule: „Acest produs nu are efecte asupra sănătății”. Iar la promovarea acestor produse să se adauge și o avertizare sonoră și scrisă: „Acesta este un produs homeopat neatestat medical, fără efecte dovedite asupra sănătății”.

Reacții de pe Facebook

Gabriel Bintia: Daca Agenția Europeană pentru Medicamente, aia care se mută de la Londra la Amsterdam din cauza Brexitului, aprobă medicamente homeopatice în baza unor opinii științifice independente, de ce vin useriștii și propun să se înscrie pe medicamente că „nu ajută sănătății”? Pe ce altceva se bazează ei decât pe feelings, pe bloguri, pe influenseri și pe Olivii Știr în variantă progresistă? Tocmai ei, care au pretenția democrației directe, ca o clasă superioară care ia peste picior pe dansatorii de la Căcâna, să facă așa ceva?

Anghel Buturugă: Ciudat e ca vor sa pună avertisment ca nu are efecte asupra sănătății, in loc sa PUNA un anunț simplu ca produsele respective nu sunt produse farmaceutic-medicale. De ce e ciudat? Pai, si apa are efecte asupra sănătății stimați tovarăși. Apa chioara. Deci nu asta e sau ar trebui sa fie criteriul, ci natura produsului. Acești useristi…

Cătălin Sturza: O propunere legislativă interesantă ar fi ca, la următoarele alegeri, în dreptul siglei USR pe buletinul de vot să scrie: „Acest produs nu are vreo legătură cu realitatea”. De asemenea, în cazul publicității electorale pentru USR, în afara de invitația de a citi instrucțiunile de lângă sigla de pe buletin, se va adăuga și o avertizare sonoră și scrisă, formulată după cum urmează: „Acesta este un partid utopist netestat politic, fără vreo legătură dovedită cu realitatea”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button