Marxism cultural

Polonia, VETO în Consiliul Europei la Carta Drepturilor Fundamentale UE: Nu condamnă discriminarea pe motive religioase

Polonia și-a folosit dreptul de veto pentru a bloca semnarea unui raport cu privire la Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale în UE, anunță thenews.pl.

Polonia a acuzat că documentul nu menționa discriminarea împotriva creștinilor și evreilor. În schimb, raportul Consiliului Europei conținea următorul pasaj: „Persoanele LGBT sunt încă victime ale discriminării, ale violenței fizice și ale incitării la ură și violență, în întreaga Uniune Europeană”.

Ministerul polonez de justiție a declarat: „În timp ce lucra la Concluziile Consiliului Uniunii Europene cu privire la aplicarea Cartei drepturilor fundamentale a UE, Polonia a avansat ideea necesității de a proteja creștinii și evreii împotriva discriminării religioase, astfel încât să beneficieze de aceeași protecție ca persoanele LGBT, copiii imigranților sau femeile”.

Ministrul adjunct al justiției din Polonia, Łukasz Piebiak, a declarat agenției de știri PAP că Varșovia nu a  putut permite denaturarea realității într-un document oficial al UE. El a adăugat că „au loc practici discriminatorii împotriva creștinilor și a evreilor, în special în Europa de Vest”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Textul a fost susținut de Austria, care deține președinția semestrială a UE. „A fost destul de multă furie în cadrul dezbaterilor, după poziția poloneză”, a declarat un diplomat european.

Aceasta este cea mai recentă ciocnire dintre guvernul conservator al Poloniei și Uniunea Europeană pe tema drepturilor sociale și judiciare ale statelor UE.

Varșovia s-a confruntat în ultimii doi ani cu acuzațiile și mustrările Bruxelles-ului pentru reformele sistemului judiciar despre care UE susține că au încălcat principiile statului de drept.

Polonia, țară majoritar catolică, nu a legalizat „căsătoria” între persoane de același sex.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button