Un medic explică de ce inima este primul organ care se formează la embrion: În a treia săptămână de viață, bate și pompează sânge
de Redacția Stiripentruviata.ro
Când embrionul uman este doar de mărimea unei stafide, el are deja o inimă funcțională, care bate pentru a asigura supraviețuirea copilului, a declarat dr. Mobeen Syed, un medic american, într-o conferință din 2017.
În prelegerea sa din 2017 despre embriologie și inimă, Syed a explicat că inima este primul organ care se dezvoltă și începe „să bată și să pompeze sânge”, încă dina a treia săptămână de la concepție.
„Inima este primul organ care începe să se dezvolte și este primul organ care ajunge la o stare funcțională. Vă puteți imagina că inima atinge o stare funcțională chiar înainte ca dezvoltarea embrionului să se finalizeze?” a spus el.
Deși embrionul are doar dimensiunea unei stafide în acest stadiu, el are nevoie de o inimă funcțională pentru a continua să crească, a spus dr. Mobeen Syed.
„Până în a doua săptămână de dezvoltare, embrionul poate primi oxigen și nutrienți prin difuzie și poate scăpa de produsele reziduale prin același proces”, a explicat medicul. „Cu toate acestea, după a doua săptămână, masa celulară este suficient de mare pentru ca embrionul să nu mai poată supraviețui doar folosind mecanismul de difuzie.”
El a precizat că embrionul are nevoie de un sistem vascular și de circulație pentru a supraviețui chiar și în acest stadiu incipient, astfel încât inima trebuie să fie dezvoltată.
Dr. Mobeen Syed este fondatorul și directorul executiv al companiei DrBeen, care oferă prelegeri și cursuri de formare cu privire la noile tehnologii pentru profesioniștii din domeniul medical. Medicul este și inginer de software și a contribuit la dezvoltarea unui sistem portabil de ecografie tridimensională.
Prelegerea lui a infirmat propaganda activiștilor pentru avort, care susțin că un copil nenăscut nu are puls până la șase săptămâni de sarcină. Medicul s-a adresat studenților la medicină și medicilor. Nu a avut nicio legătură cu politica sau cu problema avortului, dar informațiile pe care le-a împărtășit aruncă lumină asupra adevărului despre dezvoltarea timpurie a inimii umane.
Deși știința despre dezvoltarea inimii umane este clară de zeci de ani, activiștii pro-avort, politicienii și principalele canale de știri au început să o pună sub semnul întrebării după ce statele americane au început să adopte pe rând legi care nu mai permit inducerea avortului după momentul în care la embrionul se înregistrează bătăi de inimă (puls).
În anul în care dr. Mobeen Syed a susținut această prelegere, candidata la postul de guvernator al Georgiei, Stacey Abrams, membră a Partidului Democrat, afirma că bătăile inimii unui copil nenăscut sunt un „sunet fabricat” pentru a controla femeile. Rezultatul a fost că, de atunci ea a pierdut de două ori alegerile pentru postul de guvernator al statului Georgia.
Știința a stabilit în mod clar că inima este primul organ care se dezvoltă la ființa umană, iar inima unui copil nenăscut începe să bată în primele săptămâni după concepție.
Organizația Secular Pro-Life a realizat o listă de citate din manuale, reviste științifice și alte surse de specialitate care confirmă că inima unui copil nenăscut începe să bată încă dintr-a 22-a zi de sarcină, iar un studiu Oxford a detectat puls din a 16-a zi..
„Inima este primul organ care se formează în timpul sarcinii și este esențială în furnizarea de oxigen și nutrienți pentru embrionul în curs de dezvoltare”, scriu cercetătorii universitari.