Medicii le-au spus de mai multe ori să-și avorteze fetița pentru că aceasta nu va supraviețui până la naștere. Acum au fetiță de 3 ani perfect sănătoasă
În urma unei ecografii în săptămâna 12 de sarcină, Naomi Moazzeny a aflat de la medici că fiica sa nu va supraviețui până la naștere, din cauză că suferă de Higrom Cistic, afecțiune ce constă în apariția de chisturi pline cu lichid, de regulă în jurul gâtului fătului, care își măresc foarte mult volumul. Doctorii au recomandat avortul, însă Naomi și soțul său Farzam nu au fost de acord cu această opțiune. Aceștia le-au spus medicilor că „Riziah este copilul lor de când au văzut linia albastră (de la testul de sarcină) și nici nu se gândesc la avort.” Cei doi și-au rugat familia și prietenii să se roage pentru Riziah fiind convinși că micuța va trece peste acest hop.
La ecografia din săptămâna 17 de sarcină, medicii au constatat că dispăruseră chisturile, însă au pus alt diagnostic dur, sindrom heterotaxic, caracterizat prin dispunerea anormală a organelor din cavitatea toracică și cea abdominală. Micuța Riziah avea practic două părți stângi ale inimii. Medicii au adus din nou în discuție opțiunea avortului, respinsă și de această dată de Naomi și Farzam.
Riziah s-a născut la 37 de săptămâni, cântărea 2.6 kg, iar la 9 zile a suferit o intervenție pe cord deschis. Acum Riziah are 3 ani și este o fetiță perfect sănătoasă gata să înceapă grădinița. „Este cea mai fericită și cea mai dulce fetiță pe care ați întâlnit-o vreodată. Este atât de plină de viață, de energie și este atât de puternică. Am avut credința noastră că va supraviețui. Ea este micul nostru miracol”, spune Naomi.
Mărturia lui Naomi este încă unul din multele cazuri când s-a dovedit că medicii se pot înșela atunci când recomandă avortul ca cea mai bună (uneori singura) soluție pentru a nu risca viața mamei sau din cauză că nu ar fi șanse de supraviețuire pentru copil.
Michael Robertson, director de comunicare al SPUC Scoția (Society for the Protection of the Unborn Children – Societatea pentru Protecția Copiilor Nenăscuți) spune că „în ultima vreme au ieșit la iveală tot mai multe cazuri în care medicii au recomandat avortul unor copii sănătoși în urma unor diagnostice greșite.”
La începutul acestui an Lauren Webster, o mamă din Scoția, a refuzat să facă avort deși fusese sfătuită în repetate rânduri de către medici să aleagă această opțiune, deoarece în opinia lor copilul nu avea șanse de supraviețure. Webster „și-a urmat instinctul” și a născut un băiețel perfect sănătos.
Natalie Hanson a fost de zeci de ori sfătuită de medici să-și avorteze fetița, pe Mirabelle, din cauză că micuța fusese diagnosticată cu spină bifidă. Hanson a rezistat presiunilor și a născut o fetiță sănătoasă, care după intervenția de la coloană va putea duce o viață normală și fericită.
Robinson mai face referire și la un studiu din 2016 al Universității Cambridge, confirmat și de alte studii anterioare, unde se arată că există o capacitate naturală la copiii nenăscuți diagnosticați cu anomalii, chiar grave, de a se vindeca în pântecul mamei. Dacă nu sunt avortați, așa cum recomandă medicii în cele mai multe cazuri, acești copii se pot naște chiar fără anomalii sau problemele medicale sunt rezolvate ulterior prin tratament sau intervenții chirurgicale.