dizabilităţi

Un cabinet stomatologic destinat persoanelor cu dizabilităţi şi celor fără venituri va fi deschis la Policlinica Baba Novac

Primul cabinet stomatologic din Romania destinat persoanelor cu dizabilităţi, copii şi adulţi, a fost deschis ieri, de către Fundaţia Inovaţii Sociale Regina Maria, în incinta Policlinicii Sociale Baba Novac.

„Nevoile speciale de îngrijire medicală stomatologică a persoanelor cu handicap, în general şi a celor cu handicap neuropsihic sau cu boli cronice asociate nu pot fi soluţionate în orice cabinet, mai ales că nu există prevenţie. Experienţele acestor pacienţi sunt de cele mai multe ori traumatizante pentru că li se fac numai extracţii, asanări de focare şi alte intervenţii chirurgicale”, consideră preşedintele Consiliului Naţional al Dizabilităţii din România, Daniela Tontsch. 

Potrivit unui comunicat de presă, cabinetul stomatologic va furniza gratuit servicii stomatologice complete adaptat noilor tehnologii pentru toate categoriile de persoane fără venituri și asigurări medicale. Accesul pacienţilor cu dizabilităţi la serviciile cabinetului se va face în urma analizării dosarului medical şi social de către o comisie interdisciplinară.

„Medicii stomatologi lucrează voluntar, nu sunt plătiţi. Statul nu asigură nimic pentru aceste servicii. Cei prezenţi ieri au vizitat cabinetele Policlinicii sociale si au participat la inaugurarea practică a cabinetului stomatologic”, a precizat preşedintele asociaţiei Sfânta Ana pentru copii şi tineri cu dizabilităţi mintale severe, Gabriela Scraba. 

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Pentru cazurile complicate, vom asigura prezenţa unui medic specialist de terapie intensivă pe tot parcursul desfăşurarii intervenţiei”, a mai declarat Dr. Vlad Romanescu manager medical Policlinica Socială Baba Novac.

Cabinetul se află în sediul Policlinicii Sociale Baba Novac, str. Dristorului 81-88, sector 3. 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button