dizabilităţi

VIDEO. 1.000 de copii din București au pregătit ceva special pentru Festivalul de Artă Ingenuă „Surâsul copilăriei”

Afiparinte.ro, 19 noiembrie 2017 – 1.000 de copii de la Liceul Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi”, Grădinița nr. 111, Școala gimnazială nr. 150 și alte opt insituții de învățământ din Capitală au îmbinat mai multe arte într-un un proiect cultural-educativ realizat împreună cu copii care au sindrom Down, autism și alte dizabilități.

În acest scop, ei au avut parteneri Asociația Down Plus București. Pe 25 noiembrie, ei îi așteaptă pe bucureșteni să admire rezultatul muncii lor: Diaporama „Stâlpnicul și ciocănitoarea”, animație realizată cu ajutorul colajelor. Festivalul de artă ingenuă „Surâsul copilăriei”, aflat la cea de a treia ediție, a fost aprobat de Primăria Capitalei și PROEDUS-CIVITAS, Centrul de Proiecte și Programe pentru Copii și Tineret din București.

Proiectul și-a propus să susțină prin activitățile sale cultura pe tărâmul educației și să pună în valoare talentul copiilor cu vocație artistică sau al celor pasionați de disciplinele științifice într-un demers educațional unic și integrat, cu o temă generoasă: „Pană-aripă-pasăre-zbor-libertate”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Foto: Prin amabilitatea Dinu Savopol Photography

Cosmina Dragomir (foto sus), doctor în arte vizuale, profesor de artă și autoare de cărți și instrumente didactice pentru copii, este unul din cei 16 experți din proiect. Ea ne-a povestit despre acesta și ne-a împărtășit un clip video cu „the making of”:

Încercăm să smulgem copiilor tabletele și ecranele de mobil unde dau cu unghia în sticlă și …să-i punem să citească. Sau să rupă și să lipească hârtie de maculatură. Sau să aline copii și tineri cu dizabilități citindu-le basme sau învățându-i să rupă sau să lipească hârtie… Sau să alerge și să se joace ca psihopații. Sau să mângâie păsări ca ciudații… Sau să renunțe la filme proaste pentru Diafilme create de ei, ce …straniu. O mie de copii. O mie de desene/colaje/schițe îngerești și ingenui.

Copiii sunt asistenții noștri într-un demers pedagogic care folosește resursele lor empatice și ludice în scopul de a transmite cunoștințe și conținuturi științifice tinerilor cu tulburări de dezvoltare, Down sau autism. Noi predăm, iar copiii voluntari traduc, folosind limbajul corporal, gesturi și sunete, se târăsc, se prefac, se prostesc.

Noi, adulții, rămânem sobri și fericiți. La urmă, toți o mie compunem DIAFILMUL. Contemporan, postmodern, că noi nu privim animații proaste. Din hârtie de maculatură și ambalaje, atât, că noi nu risipim hârtia pentru care se ucid copaci.

Cine e din București și vrea să vadă povestea, e invitat pe 25 noiembrie 2017, orele 18:00, la Cinema Liberty Center. 

Profesoara Cosmina Dragomir, din Capitală, este autoarea manualului Arte vizuale și abilități practice pentru clasa pregătitoare și clasa I.


DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button