viaţa de familie

Ultimul termen în procesul pentru Bianca și Dragoș Nan, luați de Bernevernet de la familia Dumitru și Mihaela Nan

solidaritate-cu-familia-nan

Cazul familiei Bodnariu a trezit o parte dintre românii care cred că orice țară care nu a fost comunistă este un rai pentru drepturile copiilor și drepturile femeii. În valul de interes public stârnit de mediatizarea luării celor cinci copii al familiei Marius și Ruth Bodnariu, Eliana (9 ani), Naomi (7 ani), Matei (5 ani), Ioan (2 ani) și Ezekiel (4 luni),  de către Barnevernet, nădăjduim că și alte cazuri de acest fel vor fi făcute cunoscute de către cei care le-au trăit, nu puțini, iar românii vor privi mai atent la ce se întâmplă în alte țării dincolo de perdeaua cuvintelor frumoase despre drepturi de tot felul.
Amploarea fenomenului răpirii de copii de către stat, în numele drepturilor copiilor este redată în raportul trimis Secretarului General al Consiliului Europei pe data de 10 decembrie 2012, raport intitulat „Raportul cu privire la cazurile de sustragere a copiilor din familii din Suedia și țările vecine scandinave”, fiind realizat de The Nordic Committee for Human Rights (NKMR/NCHR). El a fost semnat de juriști, psihologi și alți specialiști scandinavi.
Astăzi, o altă familie de români din Norvegia, Dumitru și Mihaela Nan, au termenul ultim la procesul pentru cei doi copii, Bianca (7 ani) și Dragoș (un an și jumătate). Să ne rugăm ca Dumnezeu să îi ajute să își crească copiii pe care El i-a dăruit celor doi părinți.
Cei doi părinți au avut luni seara o intervenție într-o emisiune de la B1TV  în care mama a declarat că nu a lovit niciodată copiii și că singurele lucruri pe care le au cei de la Protecția Copilului sunt declarația persoanei care a făcut plângerea și videoclipul în care minora spune că a fost lovită.”După două săptămâni, ne-am dus să îi întrebăm de ce ne-au luat copiii, și, după legea lor, care este motivul pentru care ne-au luat copiii. Persoana cu care am vorbit ne-a spus că nu este în interesul lor motivul pentru care copilul ar spune așa ceva, este de ajuns că a spus și că este o dovadă că a fost lovită. Noi am fost acuzați că am lovit copiii cu cureaua, că am lovit fetița în România, că toată lumea i-a lovit”, au spus părinții.Cu o lună înainte, fetița a venit la noi și ne-a spus că ea vrea altă familie, care să-i dea jucării, hăinuțe și alte lucruri.

I-am zis că atunci o să-l ia și pe Dragoș, frățiorul sau, iar fetița mi-a zis că „Da mami, pentru că Dragoș vine cu mine”.

„Aceste lucruri le-a învățat fetița la școală, toate aceste lucruri pe care după le-au spus și am fost acuzați de ele. Totul s-a întâmplat după școală. Mi-a cerut ceva odată, dar nu puteam să-i dau. În acel moment mi-a spus că va ieși afară și va țipa până va veni cineva și va suna la poliție și ne va lua „, a declarat femeia la începutul intervenției.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button