Marxism cultural

Tucker Carlson | De ce stângiştii din SUA vor să închidă Fox News?

de Redacția Stiripentruviata.ro
Traducere: Prodocens Media

Tucker Carlson a vorbit la emisiunea sa de la Fox News TV despre furia cu care noul establishment din SUA îi tratează pe cei care au alte opinii decât ei. Prodocens Media a tradus integral și a subtitrat show-ul.


De ce sunt democrații atât de furioși? Am pus această întrebare de mai multe ori. Nu pare să aibă niciun sens. În noiembrie, Partidul Democrat a câștigat controlul deplin al guvernului federal.

Ani de zile, cât erau în opoziție, avea sens furia lor. Dar câștigarea puterii pare să-i înfurie și mai mult. I-ați văzut la televizor astăzi, la audierile de punere sub acuzare?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sunt turbați de mânie, cu chipul injectat și proferând amenințări. E bizar. Ai crede că vor începe să lucreze la refacerea țării. Au promis că o vor face dar, în schimb, au început să spargă lucruri și să rănească oamenii.

Ce se întâmplă? Poate e ceva intrinsec. Există un anumit tip de om, fără caracter, care devine mai vicios și mai rău când are puterea. Otomanii distrugeau orașele pe care le capturau. Nu există niciun argument să-i omori pe cei care au fost învinși și care s-au predat. Otomanii o făceau pentru că le plăcea. Adam Schiff și Nancy Pelosi au un pic din asta în ei se pare. Dacă ai fi grădinarul lui Adam Schiff sau menajera lui Nancy Pelosi.

Imaginați-vă cum tratează personalul din restaurant. Cum dau bacșiș? Știți răspunsul. Sunt genul de oameni care îl măgulesc pe șef și țipă la stagiari. Îi lingușesc pe cei de sus și-i batjocoresc pe cei de jos. Jeff Bezos este un zeu pentru ei. Voi nu însemnați nimic. De aceea Partidul Democrat construiește o lume concepută să-l servească pe Jeff Bezos. Voi nu sunteți decât un personaj secundar. Dacă le stați în cale, vă vor pedepsi.

Deja vă pedepsesc. Aveți dreptul să spuneți și să gândiți ce doriți, să citiți și să urmăriți ce doriți. Asta îi amenință mai mult ca orice. De ce? Pentru că dacă aveți acces la informații, vă puteți forma propriile opinii, independente de ale lor.

Internetul liber este dușmanul lor. În momentul în care au preluat puterea, au început reforma împotriva internetului liber. Cea mai cuprinzătoare campanie de cenzură în masă din istoria acestei țări, din ce în ce mai aspră în prezent.Ieri, de exemplu, Google a șters un canal de știri pro-viață de pe YouTube. De ce fac asta? Simplu. Pentru că Google acceptă avortul. O mulțime de mari corporații o fac.

Copiii distrag forța de muncă. Dacă îți crești copiii, nu mai slujești acționarilor. Google nu vrea o dezbatere pe această temă, așa că le-au închis gura. Sute de mii de abonați la Life Site News nu vor mai urmări videoclipuri care pun avortul sub semnul întrebării, deoarece nu le este permis.

Astăzi, Twitter a suspendat contul lui James O’Keeffe, Project Veritas. N-a avut niciun motiv justificat, dar nimeni din mass-media n-a pus întrebări și n-a considerat-o o problemă.Site-ul Politico spune: „Proiectul Veritas este cunoscut că răspândește dezinformare”. P

ersoana care a scris asta, un reporter pentru copii, Anna, despre care Twitter spune că a studiat la Universitatea Cornell, nici măcar nu s-a deranjat să explice care este așa-zisa dezinformare.

Știți care este. Proiectul Veritas i-a criticat pe conducători. E suficient. Anna a pus la îndoială acest standard. Părea încântată să joace un rol în reducerea la tăcere a reporterilor. Crede că asta e treaba ei. Bravo, Anna. Lucrezi la Politico. Ești supraveghetorul de clasă al Americii și ne spui când avem voie să vorbim. Ce sentiment de putere! Toți reporterii pentru copii simt asta. De aceea sunt în favoarea ei.

Deci, Proiectul Veritas este dezactivat pe Twitter, dar paznicii roșii tot nu sunt mulțumiți. Nu se vor odihni atât timp cât există o singură ființă umană în toată mass-media americană care pune la îndoială vreo platitudine învățată de Anna și prietenii ei la Cornell, în locul unei educații adevărate.

Diversitatea este forța noastră.”
„Drepturile trans sunt drepturi ale omului.”
„Avortul înseamnă sănătate.”

Nu se gândesc la asta, ci acceptă tot sloganul zilei decis de Comitetul Central.

Și oricine râde sau nu este de acord cu aceste sloganuri este redus la tăcere. În numele diversității trebuie să avem uniformitate.

Dintre toate impedimentele în calea uniformității, printre care secole de tradiție, Primul Amendament la Constituție și faptul că aceasta a fost o țară liberă a tuturor, acest post, Fox News, este cel mai semnificativ obstacol în a-i determina pe toți să cânte aceeași partitură.

Fox este ultimul trust semnificativ din mass-media americană care diferă, chiar și în cele mai mici detalii, de celelalte mari trusturi de presă. Singurii. Doar noi.În acest moment, nimeni din mass-media nu iese din rând, îmbrăcați în uniforme apretate și cu basca pe cap, așteptând cu răbdare ordinele miliardarilor. Și există Fox News, singur, spunând ocazional lucruri ușor diferite de toți ceilalți. La Fox există încă jurnaliști care sunt dispuși să gândească singuri uneori și suficient de curajoși să spună cu voce tare. Cred că acesta este jurnalismul adevărat. Dar, în 2021, e un lucru foarte rar și oligarhii îl urăsc.

Jeff Bezos sigur s-a săturat și și-a trimis conțopiștii personali de la Washington Post ca să ne facă să dispărem. Să încheie lucrurile cu Fox News. Au scris la comandă o serie de articole sugerând că Fox News trebuie redus la tăcere. Au apărut la televizor cerând ca Fox News să tacă. Iată-l pe unul dintre angajații lui Jeff Bezos. Există și alte opțiuni, inclusiv faptul că operatorii de cablu, precum Comcast și Charter, care transmit Fox către sute de milioane de oameni, pot cere o oarecare responsabilitate, după cum au făcut Facebook și Twitter.

Și există și posibilitatea de a reînvia doctrina corectitudinii. Există o mulțime de moduri de a reduce la tăcere Fox News, spune el la televizor și în articole. Nu spune să închidem gura Fox News, ci să solicităm responsabilitate. Doar întrebări autorizate. Fără critici la adresa lui Jeff Bezos. Și nu e singurul care o spune.

În ultimele 30 de zile, un singur cronicar de la The New York Times, numit Nick Kristof, a scris trei articole, cerând ca cineva să scoată imediat din emisie postul nostru.Chiar ieri, Kristof a sugerat că emisiunea pe care o urmăriți este vinovată de terorism, de violență, lucruri cărora ne opunem categoric de patru ani încoace.

Cum ne-am făcut vinovați de asta și de ce? Pentru că, Ashleigh Babbette, protestatara neînarmată împușcată în capitală pe 6 ianuarie se pare că urmăreau din când în când această emisiune. Rețineți că Ashleigh Babbette este moartă. A plătit scump faptul că a încercat să intre în Capitoliu fără permisiune. Nimeni n-a plâns după ea. În ce fel de țară trăim? Emisiunea noastră s-a opus evenimentelor din 6 ianuarie imediat ce s-au întâmplat.

Dar, ce fel de țară e cea în care nimeni nu spune că e trist ce s-a întâmplat. Au împușcat o femeie neînarmată. Era o infracțiune pasibilă de pedeapsa cu moartea? Cât de împietriți putem fi, că nimeni nu poate recunoaște tristețea situației. În ce țară trăim dacă un membru al Congresului din Oklahoma a aplaudat imediat moartea ei? Nick Kristof a făcut-o, dar pentru el, moartea ei nu e suficientă. Acum trebuie interzise toate emisiunile de televiziune pe care Ashley Babbette le-ar fi putut urmări.

Nici nu-i vom da o replică. Nu merită să ne auziți explicând de ce este irațional. Evident irațional. Pol Pot citește The New York Times. Pentru asta, să închidem ziarul? Lui John Wayne Gacy [criminal în serie – n.red.] îi plac articolele lui Nick Kristof și, de aceea, Nick Kristof este vinovat de crimă în masă.

Și el e criminal în serie. Asta spune Nick Kristof. Noi n-am spune niciodată așa ceva. E o prostie. Dar nicio prostie nu e prea mare pentru Nick Kristof sau The New York Times.

Ceea ce îi lipsește lui Kristof în rațiune, compensează prin vehemență. El nu suportă ideea că cineva ar putea fi în dezacord public cu el. De aceea vrea cenzură. Ar fi frumos să o spună cu voce tare:

„Da, vreau cenzură.”

Fii bărbat și recunoaște ce faci. Desigur, nu va face asta niciodată. Aceștia nu sunt bărbați, ci slujitori ieșiți din minți ai Partidului Democrat.

Sunt feline, nu canide. Atitudinea lor este pasiv-agresivă. Iată un alt exemplu de indignare oligarhică falsă, la adresa faptului că noi am numit cenzura ca atare:

„Nu e cenzură, se văcărește el. E controlul daunelor. Tucker Carlson le spune spectatorilor că CNN încearcă să forțeze scoaterea Fox News din grilele de programe, ceea ce este evident fals. Dar, în timp ce unii spun că e vorba de cancel culture, permiteți-mi să sugerez o altă perspectivă: reducerea daunelor. Restricționarea accesului mincinoșilor nu este același lucru cu cenzurarea libertății de exprimare. Libertatea de expresie e diferită de accesul liber. Permiteți-mi să sugerez un alt model: reducerea daunelor.”

Observați limbajul seducător și imprecis al terapiei personale. E vorba despre noi toți. Nu e o represiune fascistă a liberei exprimări, de către miliardari nebuni de putere. E doar controlul daunelor, ca metadona sau Nicorette. Este o cale să ne facem mai bine. Când vor veni după voi, vor vorbi ca asistenți sociali. Garantat.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button