avort

Trump condamnă avortarea copiilor cu Sindrom Down

Demonstrând loialitate față de mișcarea pro-viață, Președintele Donald Trump a recunoscut oficial, pentru a treia oară la rând, Luna Conștientizării Sindromului Down și a condamnat avortarea copiilor diagnosticați cu această maladie.

„Mulțumim persoanelor cu sindrom Down pentru contribuțiile incredibile aduse în familii, în comunitățile lor și în marea noastră națiune și ne angajăm să le oferim capacitatea de a-și atinge potențialul maxim”, a spus Trump la începutul lunii.

„Administrația Prezidențială își reînnoiește totodată angajamentul de a aduce în atenție și de a înțelege mai bine provocările cu care se confruntă acești americani remarcabili, inclusiv lupta lor împotriva discriminării”.

„Cei suspectați că ar avea Sindrom Down riscă să fie supuși adesea la curmarea vieții înainte de naștere”, a atras atenția președintele american care a adăugat că persoanele cu această maladie au propria demnitate și ar trebui acceptate în școli, la locurile de muncă și în comunități.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Luna octombrie este Luna Conştientizării Sindromului Down.

Sursa: Casa Albă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button