miracolul vieţii

Tripleți născuți prematur îi vizitează pe medicii care i-au îngrijit cu 18 ani în urmă

Tripleții Gabriella, Isabella și David Zelenchuk s-au născut prematur la Spitalul Brigham and Women’s din Boston, SUA, în 2006. La naștere, Gabriella cântărea doar 1,4 kg, Isabella 1 kg și David 1,8 kg. Toți trei au fost nevoiți să stea la Secția de Terapie Intensivă Neonatală. Isabella, care avea cea mai mică greutate, a fost internată aproape două luni.

Mama lor, Renata, era asistentă medicală la spitalul unde s-au născut copiii. Au existat „o mulțime de provocări, o mulțime de lacrimi, momente fericite și momente triste”. În ciuda tuturor provocărilor, bebelușii „au depășit toate obstacolele”.

La optsprezece ani distanță de începutul dramatic al vieții lor, tripleții au absolvit școala și au făcut o vizită la Secția de Terapie Intensivă Neonatală unde au fost îngrijiți după naștere. Tinerii au fost bucuroși să constate că o parte dintre membrii personalului își aminteau de ei.

„Își aminteau de părinții noștri care ne țineau în brațe și veneau în fiecare zi să ne vadă… De asemenea, am reușit să vedem scutecele pe care le poartă bebelușii acolo”, a spus Gabriella.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Tripleții au primit tricouri de „absolvenți” ai spitalului. Foto: Spitalul Brigham and Women’s

Tripleții au primit tricouri de „absolvenți” ai spitalului și au povestit personalului despre planurile lor pentru facultate. Toți plănuiesc să intre în domeniul medical, Gabriella urmând un curs de pregătire medicală, Isabella și David urmând să studieze ingineria biomedicală.

Una dintre asistentele care a avut grijă de tripleți, Jennifer Kirby-Cencarik, a declarat: „Sunt atât de obișnuită să mă ocup de bebeluși și să nu am conversații reale cu pacienții mei, dar apoi i-am întâlnit din nou și au fost atât de atrăgători, amabili și inteligenți!”

„Întotdeauna le spun familiilor: Nu vă voi uita niciodată. Ei nu sunt doar un număr aici. Sunt importanți pentru mine.”

Mama tripleților se simte recunoscătoarepână în ziua de azi față de personalul de la Terapie Intensivă Neonatală. „Vreau să le mulțumesc în mod special minunatelor asistente de la NICU. Ele au grijă nu numai de cei mai vulnerabili și mai mici pacienți, ci și de părinții lor”, a spus Renata.

Tripleții pe vremea când erau bebeluși. Sursa foto: Right To Life UK

„Au trecut mai bine de 18 ani, dar acea perioadă este încă proaspătă în mintea mea. Toate asistentele, medicii, terapeuții respiratorii – toți au avut foarte mare grijă de bebelușii mei. Nu voi uita niciodată și le sunt foarte, foarte recunoscătoare pentru asta.”

„Să fii părinte de copii prematuri este o călătorie înspăimântătoare și emoționantă, așa că vreau să le mulțumesc pentru că ne-au oferit o mână plină de compasiune și o îmbrățișare caldă atunci când am avut cea mai mare nevoie”, a adăugat mama tripleților.

Tripleții au împlinit recent 18 ani și au vizitat Secția de Terapie Intensivă Neonatală care le-a dat o șansă la viață. Foto: Spitalul Brigham and Women’s

Cunoștințele medicale și biomedicale pe care tripleții le vor învăța la universitate sunt mai avansate acum decât atunci când s-au născut. Acest lucru se poate observa în îmbunătățirile aduse tehnologiei medicale, care au dus la creșterea ratelor de supraviețuire pentru copiii prematuri.

Studiile cheie din ultimii ani au documentat îmbunătățirea rezultatelor pentru acești copii. Numai în deceniul până în 2019, rata de supraviețuire a bebelușilor extrem de prematuri născuți la 23 de săptămâni s-a dublat, ceea ce a determinat noi îndrumări din partea Asociației Britanice de Medicină Perinatală (BAPM), care le permit medicilor să intervină pentru a salva bebelușii prematuri de la 22 de săptămâni de sarcină.

Ghidul clinic anterior, redactat în 2008, stabilea ca bebelușii care se nășteau înainte de 23 de săptămâni de sarcină să nu fie resuscitați.

În această logică, organizațiile pro-viață din Marea Britanie propun reducerea limitei pentru avortul la cerere în această țară, care în prezent este la 24 de săptămâni de sarcină, când supraviețuirea copilului în afara pântecelui matern nu mai reprezintă o problemă.

Pe o logică similară a fost redusă și în 1990 vârsta până la care era permis avortul în Marea Britanie.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button