Marxism cultural

AUDIO și TRANSCRIPT. Vasile Bănescu la Radio Vocea Evangheliei: „Să luăm atitudine față de această presiune ideologică menită să pună la periferie valorile creștine firești”

Vasile Bănescu despre strategia de educație parentală propusă de Ministerul Educației Naționale (de la minutul 21:30):

Am asistat cu stupefacție la ridicarea pe site-ul Ministerul Educației Naționale a unui document-program propus spre dezbatere publică, în care pur și simplu incredibil, în mod amuțitor, o instituție a statului român propune reeducarea părinților din perspectivă ideologică, propune dizolvarea oricărui tip de mentalitate conservatoare, propune acceptarea prin reeducare din partea părinților a faptului că există alternativă la familie, că familia naturală nu este cea care trebuie apărată, că există și alte tipuri de familie – familii care, bineînțeles, neputând fi naturale, nu pot fi decât de anumite genuri, așa cum bine știm – acest lucru este amuțitor și este un exemplu clarisim de ideologie aflată în expansiune, iată și la nivelul unor instituții publice.

Profit de oportunitatea pe care mi-ați oferit-o și vă mulțumesc foarte mult de a transmite un mesaj tuturor fraților creștini din România să privească cu acei ochi de văzut și să asculte cu urechile de auzit, așa cum ne îndeamnă Mântuitorul, la tot ce se-ntâmplă în jurul nostru astăzi. Și să luăm o elegantă, dar fermă atitudine față de această presiune ideologică menită să pună la periferie valorile creștine firești ale acestui popor și să le înlocuiască cu valori mincinoase, cu o ideologie. Iar ideologia, știm foarte bine din istoria recentă a umanității, a condus omenirea întotdeauna, în mod invariabil spre un tip de iad pământesc.

Mă refer la cele două tipuri de totalitarism, dar există și forme subtile de totalitarism, precum acest totalitarism ideologic la care asistăm astăzi. Ceea ce se încearcă astăzi dincolo de intimidare este inducerea unei frici în fața unor posibile repercusiuni atunci când nu te supui unor ideologii insinuate în anumit instituții. Să nu ne fie frică, pentru că întotdeauna, știm asta de la Mântuitorul, El ne este alături. Să nu vă temeți!, cum spune El. Să nu ne temem, pentru că Adevărul, Care este El Însuși, Hristos, este întotdeauna cu noi. Și știm și lucrul acesta, că Biserica nu va fi niciodată învinsă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

AUDIO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button