libertate de conștiințăMarxism cultural

Traian Băsescu: Patriarhul Daniel, „Omul Centenarului”

După sfințirea Catedralei Naționale, fostul Președinte Traian Băsescu a declarat duminică, 25 noiembrie 2018, la România TV:

Astăzi este o zi de mare bucurie pentru ortodoxie. (…) Ca semnificație este extraordinar. Toți știm că realizarea Catedralei Neamului sau a Catedralei Mântuirii Neamului sau a Catedralei Naționale (…) este un obiectiv fixat acum mai bine de 100 de ani, în timpul Regelui Carol I (…) Iată că acum, la 29 ani de la Revoluție, BOR a reușit și cred că – o spun fără nicio intenție de flata – cred că Patriarhul Daniel și-a câștigat dreptul de a fi declarat Omul Centenarului. A reușit împlinirea unui vis de mai bine de 100 de ani al românilor ortodocși, ceea ce e mare lucru.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button