Marxism cultural

Ingrid Mocanu: ONG-urile haștagiste care primesc bani gârlă de la stat au făcut licitații?

de Ingrid Mocanu, Facebook

Am văzut reportajul Recorder. Cel mai prost de până acum. Nici ăla cu valiza găsită pe câmp cu documentele/pozele lui Dragniiia în ea nu a fost atât de penibil.

Adică? Un reporter se „infiltrează” și probează că bisericile nu fac „licitații” corecte. Păi de ce să facă vreuna? Sunt ONG-uri (ONG-urile haștagiste care primesc bani gârlă de la stat au făcut licitații, când aveau acțiuni „anticorupție” din care Angi și gașca încasau bani?) și nu prevede legea că trebuie să facă licitații. Publicarea de anunțuri în Lumina e o opțiune facultativă a lor.

Și de ce este vina bisericii, BOR-ului, preoților, că unii vin și se oferă să le obțină bani publici/europeni sau de care or fi, cu condiția să lucreze ei sau firmele prietene pentru banii ăia? Păi care ar fi opțiunea bisericii? Să nu ia banii ăia și să ne cadă bisericile în cap?

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

A fost cineva la mănăstirile din Bucovina înainte și după ce au fost renovate cu bani europeni? Nu? Atunci „mucles”! Acolo s-au făcut minuni reale, s-au renovat drumuri și s-a ridicat zona. Dacă nu se băgau zeci de milioane de euro (poate sute) acum aveam niște lăcașuri scorojite care ne picau în cap.

Are cineva vreo vină pentru ce se întâmplă cu aceste fonduri? DA! Dar nu biserica, ci fix „autoritățile” proslăvite de genul acesta de reporterași: procurorii care nu îi sancționează pe cei care nu oferă fonduri fără a fi posibilă sifonarea lor.

Că altfel, să pretinzi de la „Marele Alb” să ne păzească și de Cel Viclean și de Cel Hoț, deși nu are asta în fișa postului, e extrem de ușor.

Da, eu sunt de acord ca banii să meargă la biserici, cu riscul obținerii unor profituri de către constructori (era vorba de un profit al constructorului de 10-15%, mult mai puțin decât furturile din terenuri de fotbal în pantă), decât să meargă toți sifonați prin buzunarele șmecherilor și fără a se construi nimic. Și da, cineva trebuie să facă și proiectele alea, că doar n-or umbla părinții/preoții sau Marele Alb pe la facultăți de arhitectură să poată crea ceva.

De ce statul nu a reglementat așa ceva, într-un stat în care 90% suntem creștini? Bună întrebare!

#avețicevotați
#europanevreaatei


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button