Marxism cultural

Liceu de vârf din Manchester riscă să fie închis pentru că are clase separate pentru fete, respectiv băieți

Ofsted, autoritatea britanică pentru standarde în educație, a retrogradat Liceul Evreiesc „Regele David” din orașul Manchester (King David High School) pe motiv că practică „segregarea ilegală pe criterii religioase și de sex”.

Școala este una publică și are aproximativ 800 de elevi. Dacă retrogradarea se menține, riscă să fie închisă. Avocații liceului consideră însă că legea este de partea lor și s-ar putea să urmeze un proces.

Cotidianul Haaretz informează că incidente similare cu autoritățile s-au înregistrat și în Belgia, unde, pe lângă „segregarea” pe criterii de sex, școlilor religioase evreiești li se mai impută că refuză să ofere ore de educație sexuală și să integreze teoria evoluției a lui Darwin în programa școlară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button