droguri

Torino: Consiliul local propune guvernului legalizarea drogurilor ușoare

canabis

16 ianuarie 2014

Publicăm declarația emisă de Curia arhiepiscopală din Torino după aprobarea de către Consiliul local a unei agende prin care Parlamentului și guvernului le este propusă „trecerea de la un sistem juridic de tip prohibitiv la un sistem de tip legal în ceea ce privește producția și distribuirea drogurilor „ușoare”, în mod special a canabisului și a derivaților acestuia (marijuana).”

„Am aflat cu îngrijorare despre propunerea Consiliului local din Torino, privind  „liberalizarea” așa-numitelor droguri ușoare. În ceea ce privește tinerii, în special, o asemenea decizie ridică îndoieli serioase deoarece încurajează o tendință care nu contribuie cu nimic la construirea personalității libere, adulte, social-responsabile, ci merge mai degrabă în direcția care face accesibile acele „culturi deviante” ale căror efecte negative se pot constata în orice mediu și la orice nivel.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Măsura adoptată de Consiliul local din Torino nu are, după cum se știe, nicio valoare normativă, constituind doar o declarație de principiu. Este însă important să subliniem faptul că prioritățile” politice, economice, culturale și sociale ale vieții cetățenilor sunt cu totul altele și diferite de aceste exaltări ale așa-ziselor drepturi individuale”.

Discuțiile dintr-un consiliu local privind aceste aspecte ar necesita o altfel de implicare a societății civile și a multiplelor sale articulații formale și informale, familie, cetățeni, grupuri, instituții, agenții educative și de sănătate…Deci, nu contează doar o singură voce formată din zece consilieri care riscă să devină mica orchestră de pe Titanic ce își cântă minunat partitura în mijlocul unei tragedii, riscând să se reprezinte doar pe sine.

Bogăția istoriei orașului Torino și a extraordinarul său patrimoniu de libertate au fost întotdeauna însoțite de un simț al responsabilității și de un realism la fel de puternic. La acest curaj și la această profeție, în numele respectului și al dialogului, suntem gata să contribuim și noi, așa cum am făcut-o mereu.

Sursă: Tempi.it


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button