opinii

Teodor Baconschi: „Votez DA la referendum”

de Teodor Baconschi, Facebook

Respect orice opinie exprimată politicos. Nu respect autocenzura și frica sau oportunismul. Ca și în cazul altor consultări democratice, mi se pare esențial să votezi așa cum îți dictează conștiința, nu potrivit unor curenți de propagandă, oricare ar fi ei.

Nu e obligatoriu – ba chiar e mai sănătos moral – să nu te afli mereu de partea unei majorități. E degradant să-ți aranjezi opinia după bătaia vântului (nu există ceva mai înșelător).

Bref, votez DA la referendum. Înjurături am tot primit în viața mea. Calomnii, cât cuprinde. Etichete, din plin. Știu că voi mai încasa, sunt obișnuit, ba chiar blindat.

Știu că opțiunea mea enervează, pentru că sunt un ins cultivat, cu o carieră solidă, un autor de cărți, un intelectual pro-occidental, călătorit prin toată lumea, și un om care, cu toate păcatele sale, nu se ferește să apere valorile creștinismului. Și tocmai de aceea nu sună deloc plauzibil acuzația că aș fi ignorant, obscurantist, retrograd, reacționar, ”medieval” și tot restul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cam asta e. Nu mai revin asupra subiectului „referendum”.

Citește mai multe opinii de Teodor Baconschi


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button