avort

Supraviețuitoare a avortului: „Mi-am iertat mama. Cel mai mare dar este viața”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Linda Swayn a crescut în grija maicilor de la Sisters of compassion, organizație ce are ca scop îngrijirea bebelușilor și a copiilor considerați nedoriți. Linda a supraviețuit unei tentative de avort, informează Live Action.

„Mama mea a rămas însărcinată cu un bărbat căsătorit – tatăl meu, care deja mai avea o fiică în vârstă de 4 ani”, a povestit Linda Swayn. „A fost un șoc pentru ea. Mama mea nu voia ca părinții ei să afle că este însărcinată, așa că a luat un medicament numit metotrexat. Acest medicament este folosit pentru avort, dar eu am supraviețuit!”

Deși metotrexatul este un medicament antireumatic, Clinica Mayo afirmă că este utilizat pentru acțiunea avortivă, în combinație cu un alt medicament abortiv. Metotrexatul provoacă moartea copilului din pântece, iar celălalt medicament este folosit ulterior pentru a declanșa contracțiile și a provoca eliminarea fătului. În cazul în care fătul supraviețuiește, metotrexatul poate provoca defecte ale creierului, coloanei vertebrale, măduvei spinării și tubului neural.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dar Linda Swayn a supraviețuit avortului! Practic, în loc sa fie expulzată din uter moartă, ea era un viață. Născută prematur, cu multe probleme medicale, ea a petrecut 18 luni în spital din cauza efectelor metotrexatului asupra corpului său.

„Una dintre cele mai mari probleme atunci când ești un supraviețuitor al avortului cu metotrexat este că acesta a afectat dezvoltarea craniului. Eu am două găuri în partea din spate a craniului”, a explicat Linda Swayn.

„O altă problemă este că metotrexatul mi-a afectat dezvoltarea picioarelor. Eu am doar două degete la fiecare picior. Când aveam 6 ani am trecut printr-o intervenție chirurgicală pentru a mă ajuta să merg. De asemenea, am avut operații și la craniu și la ochi”, a mai explicat Linda Swayn.

În ceea ce o privește pe mama sa, Linda Swayn a spus că nu este supărată pe ea. „Mi-am iertat mama”, a declarat ea. „Nu simt că aș putea să o judec vreodată, am acceptat ceea ce s-a întâmplat”, a mai adăugat ea. Linda Swayn a continuat: „Cel mai mare dar pe care l-am primit este viața. Dumnezeu mi-a dat darul cel mare al vieții”.

Traducerea: România pentru viață


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button