eutanasiemiracolul vieţiimoarte cerebrală

SUA: Un bărbat s-a trezit din comă profundă după ce doctorii i-au spus soției că nu mai are nicio sansă

126-600x400

Chirurgii i-au spus Daniellei Davis că Matt, proaspătul ei soț, nu se va mai trezi niciodată – dar ea a continuat să lupte – și el la fel.

Când doctorii au vrut să-l deconecteze pe Matt Davis de la aparatele care îl țineau în viață, singurul lucru care i-a oprit a fost credincioasa lui soție.

Matt, în vârstă de 22 de ani, s-a căsătorit cu Danielle cu șapte luni înainte să fie implicat într-un accident grav de motocicletă care i-a provocat intrarea în comă.

Proaspăta lui soție, în vârstă de 23 de ani, originară din statul Georgia, SUA, a stat lângă soțul său în fiecare zi și a vorbit cu Matt în timp ce îl ținea de mână.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

La doar nouă zile după accident, care s-a întâmplat în 2010, medicii au luat-o deoparte pe Danielle și i-au dat cea mai proastă veste cu putință. Matt avea numai 10% șanse să se trezească.

Ea a spus: „Medicii au sugerat să-l deconectăm de la aparate și să-l lăsăm să moară, pentru că nu se va mai trezi niciodată. Mi-au spus că, dacă ar fi fost în locul lui, ar alege să fie deconectați. Asta ar vrea ca familia lor să facă pentru ei”.

Dar devotata Danielle a refuzat. „Am dorit să îi dau mai mult timp să văd dacă starea lui se ameliorează.N-am avut șansa să ne începem viața împreună, nu vroiam să renunț la luptă acum”.

Matt a stat în comă timp de trei luni și a dat doar mici semne de recuperare. Astfel că medicii au fost de acord să-l trimită acasă, să fie îngrijit continuu de Danielle și de mama ei.

Cele două femei cu inimă bună l-au îmbrăcat și l-au schimbat în fiecare zi, l-au hrănit printr-un tub și l-au spălat. De asemenea, i-au administrat zilnic peste 20 de medicamente.

Apoi, peste câteva săptămâni, o minune s-a întâmplat când Danielle încerca să-l facă pe Matt să-și miște mâna.

I-a pus șapca lui în mână și l-a rugat să și-o pună pe cap – atunci el a deschis gura și a spus: „Încerc”.

Danielle a spus: „A fost cel mai frumos lucru pe care l-am auzit vreodată!”

Când Matt a început să vorbească, a devenit clar faptul că nu avea nicio amintire din ultimii 3 ani dinainte de accident.

Nu știa cine este Danielle, dar ea a adăugat: „Nu i-a luat mult timp ca să-și aducă aminte după aceea. Am luptat să-l internăm din nou la recuperare și acolo a lucrat cu terapeuți pentru partea fizică, de vorbire și ocupațională, unde a învățat din nou aptitudinile de bază”.

„A petrecut 3 luni la recuperare și la externare putea să vorbească, să cânte, să râdă, să facă glume, să mănânce singur, să folosească toaleta cu ajutor minim, să folosească scaunul cu rotile, să meargă cu ajutorul unui suport pentru deplasare”.

Trei ani mai târziu și starea lui Matt s-a îmbunătățit. Perechea joacă acum scrabble și merg la lecții de yoga împreună și el chiar a început să conducă mașina adaptată pentru invalizi.

Dar Danielle se confruntă cu facturi uriașe pentru terapie, deoarece spune că asigurarea lui medicală nu mai plătește cheltuielile pentru terapie.

A fost realizată o pagină GoFundMe unde se poate dona pentru a plăti recuperarea lui Matt.

Danielle speră că el va fi capabil în curând să meargă singur și cei doi vor putea să-și reia viața de acolo unde au rămas în 2010.

Până atunci, Matt are un sfat pentru alți soți. El a spus celor de la WTOC care l-au intervievat: „Prietene, du găleata de gunoi. Pentru că poate veni o zi în care nu o să o poți face”. 

Sursa: Mirror.co.uk
Traducere și adaptare: ActiveNews.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button