Marxism cultural

Studiu: Scade acceptarea britanicilor pentru relațiile homosexuale

Una din secțiunile celei mai recente ediții a studiului British Social Attitudes a înregistrat, pentru prima dată în ultimele decenii, o scădere semnificativă a atitudinii de acceptare în ceea ce privește relațiile homosexuale. În prezent, o treime din britanici se opun net acestora.

Este destul de greu de argumentat că aceasta se datorează religiozității, deoarece Marea Britanie este una dintre cele mai secularizate societăți. De altfel, studiul arată că procentul celor care se declară creștini a scăzut în ultimele decenii de la 67% până sub 40%, în timp ce procentul musulmanilor a crescut de la 3% la 6%, iar peste un sfert din britanici se declară atei.

Reprezentanții Christian Institute, organizație britanică ce promovează educația pentru castitatea până la căsătorie, au declarat, citați de cotidianul The Guardian, că scăderea trendului de acceptare pentru acest tip de relații este o reacție a oamenilor la un nou tip de dogmă care cere mai mult decât acceptare: cere celebrarea homosexualității, iar dacă nu o faci, ești etichetat drept „homofob”.

Ceea ce nu sesizează comentatorii britanici, pentru că nu au experiența societăților totalitare, este faptul că propaganda favorizează transformarea celor cei care se identifică drept LGBT într-un fel de castă privilegiată (la fel cum „clasa muncitoare” a fost transformată de comuniști într-una privilegiată pe motiv că fusese oprimată). Astfel, o minoritate se manifestă cu putere împotriva majorității, care nu mai are dreptul să fie în dezacord cu cea dintâi, ba chiar are obligația de a o celebra.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Studiul integral aici


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button