libertate de conștiință

Students for Life of America are prima filială la o universitate accesibilă persoanelor de culoare încă dinaintea desegregării rasiale în SUA

Students for Life of America, organizație a cărei misiune este promovarea mesajului pro-viață în campusurile studențești de pe întreg teritoriul SUA, a realizat de curând o premieră, prin înființarea primei sale filiale în cadrul unei universități HBCU – Historically Black College University. Rețeaua HBCU numără 101 de instituții de învățământ superior, înființate înainte de adoptarea Legii Drepturilor Civile din 1964, care a abolit segregarea rasială, și care erau destinate, inițial, în exclusivitate, numai studenților de culoare.

Students for Life of America este prima organizație pro-viață care activează, începând din ianuarie 2019, în campusul Mississippi Valley State University (MVSU). În comunicatul oficial, Kristan Hawkins, președinta și fondatoarea organizației, a subliniat importanța inițiativei, declarând că furnizorul de avort „Planned Parenthood (PP) și aliații acesteia vizează în mod deosebit populația afro-americană, clinicile PP fiind amplasate preponderent în zonele locuite de comunități ale minorităților”.

Tot în comunicat, Elizabeth Parker, coordonator regional pentru minorități, i-a felicitat pe activiștii pro-viață de la MVSU și a numit înființarea noii filiale „o victorie a mișcării pro-viață și un mare pas în direcția opririi avorturilor în cadrul comunității afro-americane”.

Parker a exprimat intenția de a deschide noi filiale în campusuri ale universităților afiliate HBCU și a declarat că „avortul este un flagel pentru comunitatea afro-americană, în anumite zone, cum ar fi New York, un copil de culoare nenăscut având mai multe șanse să fie victima unui avort, decât să se nască”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursă: liveaction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button