viaţa de familie

Strigătul disperat al unei familii de români din Suedia: nu și-a mai văzut de o lună copiii luați de autoritățile suedeze

cornel
Corneliu Patrulescu alturi de cei trei baieti – Foto arhiva personală

Sibianul Marius Vintilă cunoaște foarte bine familia Pătrulescu. În 2009, când a plecat în Suedia, l-a cunoscut pe Corneliu Pătrulescu la firma de transport unde lucrau amândoi și s-au împrietenit la cataramă. ”Fiind un om deosebit, ardelean, se trag din Cluj, bunicul său a fost preot, ne-am împrietenit foarte bine, el a plecat primul de la firma respectivă la o fiemă suedeză, după aproximativ 2 luni m-a recomandat și pe mine, am făcut curse foarte multe împreună, și de multe ori își lua cu el și copiii, cei 3 băieți. Copiii erau foarte încântați să vină cu tatăl lor, cu camionul”, povestește Marius Vintilă. Corneliu Pătrulescu, spune prietenul său, a fost apoi director coordonator al unui circ, în Suedia, iar acum lucrează la o firmă de construcții.

Copiii luați de acasă

Coșmarul familiei a început în urmă cu aproximativ o lună, când unul din micuți ar fi făcut la școală niște afirmații pe care nu și le explică nimeni. ”David s-a dus la școală și a spus că părinții îi bat pe toți trei. Cum au un copil mic, probabil a simți mai multă dragoste asurpa celui mic, a devenit puțin gelos, s-a simțit dat deoparte”, povestește Marius Vintilă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Familia s-a trezit seara cu autoritățile suedeze la ușă, care au luat copiii și de atunci nu mai știu de ei nimic. ”Pur și simplu s-a trezit cu autoritățile la ușă, au ridicat copiii, nu știe unde sunt, nu i-a văzut. Părinții au fost ridicați de acasă ca ultimii infractori, interogați în camere diferite, le-au dat doar avocat din oficiu, au făcut plângere la CEDO. Nu știu absolut nimic de o lună de copii, nu i-au văzut, a auzit că ar fi despărțiți copiii, nu vreau să mă gândesc cum pot sta fără părinți, la cât sunt de mămoși”, povestește Marius Vintilă.

Citește restul articolului pe adevărul.ro

 

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button