miracolul vieţii

Știau de la 12 săptămâni că se va naște cu organele în afara corpului, dar nu au renunțat la ea. S-a refăcut fără operație

de Redacția Stiripentruviata.ro

Dorothy Montgomery s-a născut la 32 de săptămâni, în 12 februarie 2024. Părinții ei, Sadie și Drew din comitatul Wiltshire, Marea Britanie, știau că se va naște cu organele interne în afara corpului.

„Tot ce-mi amintesc e că la un consult mi s-a spus că intestinele ei erau în afara corpului. Nu-mi venea să cred”, a povestit Sadie. „Mă tot gândeam: Cum adică – mațele??? După ce s-a născut, medicii au fost nevoiți să o înfășoare în folie alimentară pentru a nu o lăsa să se deshidrateze. Mi-era greu să mă uit la așa ceva!”

Dorothy era de numai 12 săptămâni în burta mamei când părinții ei au aflat de starea fetiței.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„La ecografia de nouă săptămâni, totul era absolut în regulă, dar la 12 săptămâni au descoperit-o. A fost chiar în ultima clipă, asistenta a observat o excrescență pe cordonul ombilical, sau acolo unde ar fi trebuit să fie”, povestește Sadie.

După ce personalul medical a discutat opțiunile cu Sadie, au sugerat analize suplimentare pentru a vedea dacă copilul are gastroschisis sau omfalocel. În ambele afecțiuni, organele interne sunt în afara corpului, dar cea de a doua, plasată în dreptul ombilicului, este mai gravă și poate necesita mai multe intervenții chirurgicale pe parcursul vieții.

Analiza a confirmat că Dorothy avea gastroschisis. De obicei, această condiție necesită o intervenție chirurgicală, pentru a permite copilului să se dezvolte și să digere corect alimentele.

Bunica lui Dorothy, Kelly, își amintește starea în care se afla Dorothy la naștere: „Nu era vorba doar de intestin sau de cordonul ombilical, așa cum mă așteptam. Era totul: rinichii, stomacul, ficatul, trompele uterine, intestinele și ovarele erau afară”.

De obicei, este necesară o intervenție chirurgicală pentru a plasa organele la loc. În cazul lui Dorothy, medicii au reușit să folosească o pungă de silicon, cu care au adunat toate organele și intestinele la un loc direct peste gaura din abdomen. Încet-încet, prin efectul gravitației, organele cad înapoi în abdomen. Ar fi urmat apoi o intervenție chirurgicală minimă pentru a așeza definitiv organele la  locul lor și a sigila orificiul prin care ieșiseră.

În cazul lui Dorothy, procesul a durat două săptămâni; partea cea mai bună este că nu a avut nevoie de operație la final. Folosind pansamente normale și benzi sterile, cordonul ombilical și gaura au fost complet sigilate.

„A fost incredibil, burta ei s-a închis literalmente. Este atât de norocoasă, nu a mai avut nevoie de operație; am auzit că o mulțime de bebeluși cu aceeași afecțiune au nevoie de operație”, a spus Sadie.

În primele două săptămâni după naștere, Dorothy a trebuit să se mulțumească doar cu un mililitru de lapte pe zi, dar acum poate ingera cantități normale de alimente.

La început, Dorothy a fost văzută săptămânal de medici, pentru a se asigura că vindecarea continuă conform așteptărilor. Acum, programările sunt la intervale mai mari, iar mama fetiței spune că Dorothy „se simte foarte bine”.

Dorothy Montgomery. Photo released April 2 2024..Meet the baby born inside-out – with her fallopian tubes, ovaries, intestines and bowels on the outside her stomach. One-month-old Dorothy Montgomery was diagnosed with an extreme form of gastroschisis – a birth defect where a hole in the abdominal wall allows organs to poke out. Her mum, Sadie, 21, burst into tears when a midwife discovered it during her 12-week scan in October 2023. Luckily, the defect was solved simply by using compression strips to push Dorothy’s vital organs back into her body and the tot hasn’t needed any further treatment.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button