miracolul vieţii

Născută cu riduri, este abandonată de părinți, dar bunicul o salvează: „Nu este vina ei că s-a născut așa”

Indian-Mother-and-Father-reject-baby-2-e1434959910146

O fetiță din India a fost abandonată de câteva săptămâni de ambii părinți fiindcă suferă de o boală rară: micuța este plină de riduri.

Născută prematur la 7 luni, medicii susțin că boala fetiței, care încă nu are un nume, a fost cauzată de un retard de creștere intrauterină și de câteva anomalii legate de cromozomi.

Mamata Dote, 25 de ani, mama fetiței, a refuzat să o viziteze în spital, la fel procedând și tatăl Ajay Dote.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Bunicul a fost cel care a dus-o pe fetiță la spital, imediat ce aceasta a început să se simtă rău, parcurgând 135 de kilometri de la satul său până în oraș: „Este extrem de trist faptul că părinții au abandonat-o, dar eu voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a o salva” , declară bunicul.

Bunicul a povestit că părinții se așteptau să aibă un copil sănătos, așa cum este fetița lor de trei ani, pentru că de la controalele făcute la centrul medical din sat, nu s-a relevat nimic îngrijorător.

Când ne-au dat fetița, am fost șocați. Vestea s-a răspândit cu viteză în sat. S-au strâns toți pentru a vedea fetița, dar când au văzut-o au scăpat-o de frică”, a mai spus bărbatul.

Nimeni nu vroia să o țină în brațe, crezând că boala ei le-ar putea fi transmisă.

Indian-Mother-and-Father-reject-baby-1-e1434960621356

Chiar și fiul și cumnata mea au refuzat-o, fiindu-le rușine pentru că au lăsat-o să se nască”, a mai declarat bărbatul.

Eu am știut că nu este vina ei, și am început să mă ocup de ea. Singura mea speranță este că starea ei de sănătate să se îmbunătățească și să poată avea o viață normală”, spune bunicul : „Voi insista în a-i convinge părinții, dar dacă vor continua să o refuze, o voi crește eu”.

Nu este vina ei că este diferită și nu o voi abandona din cauza acestei boli”, a adăugat el.

Între timp, la spital se face tot posibilul pentru a i se acorda asistență micuței.

Doamna doctor Minnie Bodhanwala, CEO la spital, a declarat: ”Când a sosit, mă aflam în spital, dacă ar mai fi așteptat puțin, i-ar fi putut fi fatal. În momentul de față răspunde bine la tratament și starea ei se îmbunătățește”. Pare a fi un caz de Retard de creștere intrauterin, dar nu putem da un pronostic cert până nu primim rezultatele de la laborator”

Noi sperăm că părinții micuței vor putea învăța să își cunoască fetița și să o iubească așa cum e.

Din păcate, au mai fost cazuri în care părinții și-au refuzat copiii din cauza bolii lor, cum este cazul unei mame al cărui fiu suferă de Sindromul Dawn. Din fericire, de acest băiețel are grijă tatăl lui, așa cum această fetiță indiană îl are pe bunicul ei.

Sursă: universomamma.it

Traducere: Lidia Ciurezu

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

În afară de traducerea unor articole avem nevoie și de voluntari care să realizeze prescurtări în limba română ale unor articole din engleză. Mai multe detalii le puteți afla aici.

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button