avort

Statistici anuale din America de Nord: Mii de copii supraviețuiesc avortului. Ce se întâmplă cu ei?

de Redacția Stiripentruviata.ro

Potrivit unei cercetări realizate de Abortion Survivors Network (ASN), rata de eșec a avortului este de 2,1 bebeluși la 1.000 de avorturi induse. Dacă raportăm aceasta la numărul anual de avorturi din SUA, înseamnă că cel puțin 1.900 de copii ar putea supraviețui avortului în fiecare an numai în Statele Unite. Cu toate acestea, soarta lor finală rămâne necunoscută.

Sistemele de sănătate din Canada și SUA sunt similare și se practică aceleași proceduri de avort – cel mai frecvent este cel medicamentos cel chirurgical / prin aspirație.

Cu toate acestea, Canada raportează avorturile eșuate și copiii născuți vii în urma lor mult mai constant decât o fac  clinicile din SUA. În SUA, doar în 10 din cele 50 de state se raportează aceste cazuri.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Numai în aproximativ jumătate din statele americane există obligația legală să se raporteze orice complicații legate de avort, deoarece această cerință nu a fost impusă de reglementările la nivel federal.

Datele din Canada indică o rată de eșec a avortului de 0,21%, ceea ce înseamnă că la fiecare 1.000 de avorturi efectuate, 2,1 copii supraviețuiesc.

Sarah Moe, vicepreședintele pentru afaceri publice al ASN, a declarat pentru Live Action News că, pe baza acestor date, numai în 2020, se estimează că 1.927 de copii s-au născut în viață după avort în Statele Unite, fără a-i include pe cei care au supraviețuit pilulei de avort fie prin procedura de combatere / inversare a efectului ei, sau prin eșecul pilulei.

Se așteaptă ca acest număr să crească din cauza legilor favorabile avortului și a disponibilității crescute a pilulelor de avort chimic. Aceastea au o rată de eșec semnificativă.

Aproximativ 600 de persoane au contactat ASN în ultimii ani cu mărturii despre cum au supraviețuit unui avort sau despre copiii lor care au supraviețuit avortului. Vicepreședinta ASN a remarcat că a crescut numărul supraviețuitorilor avortului care o contactează.

„Am observat o creștere dramatică a numărului de contacte cu comunitatea noastră din partea altor supraviețuitori care nu știau că există un loc pentru ei – nu știau că există alții ca ei. De fapt, de când Curtea Supremă a fost de acord să audieze cazul Dobbs și, ulterior, pe parcursul acestor valuri de atenție, am înregistrat o creștere de 33% a numărului de [membri]”, a declarat ea pentru Live Action News.

„În trecut, era vorba mai degrabă de adulți care își aflau istoricul medical și spuneau: Acum asta [avortul] răspunde la tot. Acum știu. Asta explică de ce am această traumă emoțională. Asta explică cicatricile de pe corpul meu”, spune Sarah Moe.

„Avem contacte de la astfel de persoane, dar și de la mame biologice și familiile lor adoptive. Mamele biologice spun: Am încercat să îmi avortez copilul, dar l-am păstrat. Este vorba de eșecul avortului sau al pilulei abortive sau de apelul mamei la tratament de inversare / combatere a avortului chimic. O familie biologică spune: Acesta este copilul nostru și ne luptăm cu decizia inițială. Cum să ne creștem copilul? Când să-i spunem? Ce facem cu bagajul meu emoțional, pentru că nu a fost niciodată vina copilului?

„Deci vedem că sunt mai multe lucruri care trebuie vindecate”, a adăugat Sarah Moe. Se trasnformă într-un ciclu de traume generaționale care trebuie vindecat. În al doilea rând, în această a doua categorie, avem familiile adoptive. Când îi spun ele copilului? Cum le spun?”

Deși susținătorii avortului susțin adesea că nu există supraviețuitori ai avortului, în SUA, datele Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) spun altceva: pe parcursul a 12 ani, peste o sută de copii au fost raportați ca supraviețuitori ai avorturilor.

Potrivit Institutului Charlotte Lozier, opt state au raportat public sau au răspuns la solicitări de statistici privind copiii născuți vii în timpul procedurilor de avort: Arizona, Arkansas, Florida, Indiana, Michigan, Minnesota, Oklahoma și Texas.

În patru dintre aceste opt state (Arizona, Florida, Minnesota și Texas), 35 de copii s-au născut vii în timpul unor tentative de avort în 2020 și 2021. În 2022, Florida a raportat opt copii născuți vii numai în urma avorturilor eșuate.

Aceste cifre arată că nu se raportează suficient supraviețuitorii avorturilor în Statele Unite. Nu se știe dacă acești copii au primit îngrijiri medicale și sunt încă în viață sau dacă au fost lăsați să moară.

Sunt cazuri documentate cu dovezi despre medici care fac avorturi și care lasă copiii să moară în loc să le ofere îngrijirea medicală sau chiar îi ucid după naștere – cazul faimosului medic Kermit Gosnell, condamnat în SUA.

La Marșul pentru viață 2023 de la Washington, politicienii pro-viață au povestit cât de mult se luptă pentru un proiect de lege care ar proteja viața acestor supraviețuitori. Democrații, care au majoritatea în Senat, se opun discutării proiectului, în ciuda faptului că Legea Fundamentală a SUA asigură drepturi și cetățenie deplină oricărui copil născut viu pe teritoriul său.

Interesul acestora este să nu raporteze supraviețuitorii, pentru că adesea ei cad victimă unui act care este ilegal: infanticidul.

Este imposibil să ne bazăm pe industria avortului pentru a-și raporta cu exactitate propria rată de eșec, dar cercetările arată că există probabil mii de supraviețuitori ai avortului în fiecare an în Statele Unite. Întrebarea este: ce s-a întâmplat cu ei?


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button