avort

„Plan for Me” – Cântec pro-viață lansat de un cunoscut rapper canadian

Raperul canadian Chris Greenwood, cunoscut sub numele de scenă Manafest, a lansat pe 6 septembrie un nou cântec pro-viață, intitulat ”Plan for Me” („Planifică pentru mine”). Greenwood a scris piesa împreună cu soția sa Melanie, cei doi fiind inspirați de filmul pro-viață de mare succes „Unplanned” și de documentarul „Hush”.

Cântecul este un mesaj emoționant privind trauma pe care avortul o provoacă părinților, dar și un îndemn la reflecție asupra adevărului că fiecare viață este neprețuită, iar fiecare avort înseamnă o pierdere incomensurabilă atât pentru părinți, cât și pentru societate.

„Plan for Me” este un dialog imaginar între o fetiță avortată (interpretată de fiica lui Greenwood) și tatăl său cuprins de regrete și remușcări în urma avortului (interpretat de Greenwood). Cântecul începe astfel: Dragă fiule sau dragă fiică/Știu că nu ne vom cunoaște niciodată/Nu voi vedea niciodată prima ta respirație/Sau primii tăi pași/Eram amândoi prea tineri, eu și mama ta/ Ne înțelegeam/Dar nu eram pregătiți/Iar regretele sunt multe.

În strofa următoare copilul îi răspunde tatălui spunând: „Dacă mă nășteam aș fi schimbat lumea/Dacă mă nășteam aș fi fost fetița ta/Dacă mă nășteam m-ai fi văzut făcând piruete/Cu ochi căprui și părul blond lung și cârlionțat/Și ghici cine vă iubește încă/Treci peste, eu tot vă iubesc.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În timp ce părinții sunt măcinați de regrete, vocea fetiței încearcă să le redea speranța: „Mamă și tată/Știu că vă doare acum/Dar Dumnezeu v-a iertat deja/Acum trebuie să găsiți puterea să vă iertați voi înșivă/Vă iubesc și ne vom vedea aici sus”.

Manafest a câștigat deja recunoașterea internațională pentru muzica sa și are foarte mulți fani pe rețelele de socializare. Până acum Greenwood nu își exprimase public poziția față de avort și a considerat că trebuie să își arate susținerea pentru viață, chiar dacă este conștient de faptul că probabil nu toți fanii îi împărtășesc opinia. Greenwood își explică decizia într-un material video: „Aceasta nu este o chestiune politică, ci ține de drepturile omului. Nu îmi propun să schimb legi, dar încerc să schimb inimi, încerc să vă fac să vedeți lucrurile dintr-o altă perspectivă”, spune artistul.

Cântecul împreună cu versurile pot fi descărcate la www.Manafest.com/planforme.

Sursă: LiveAction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button