viaţa de familie

Și-a început activitatea Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă

 

Vă informăm că și-a început activitatea Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă (www.parintipentrueducatie.ro), organizație nonguvernamentală care are ca scop monitorizarea, prevenirea și combaterea evenimentelor degradante, ilegale și imorale care alterează procesul de învățământ și aduc atingere dezvoltării psihologice, emoționale și sufletești a tinerilor elevi. Asociația dorește să identifice principalele probleme din sistemul de învățământ preuniversitar din România, având ca obiectiv ierarhizarea acestor probleme, în vederea soluționării lor.

Deși mass-media prezintă constant cazuri în care în incinta școlilor se produc acte imorale sau/și ilegale, de la consum de alcool și tutun, violență, până la droguri, hărțuiri și relații sexuale între elevi sau între elevi și profesori, nu cunoaștem să existe o strategie eficientă pentru stoparea și preîntâmpinarea acestor fenomene. Având în vedere toate acestea, ca părinți direct interesați de soarta și viitorul copiilor noștri, intenționăm să realizăm o platformă națională de acțiune. Pentru aceasta este nevoie, în primul rând, de identificarea și ierarhizarea problemelor cu care se confruntă astăzi copiii, în spațiul instituțiilor de învățământ.

Din acest motiv, îi rugăm pe toți părinții responsabili să ne trimită mesaje în care să ne relateze dificultățile de care s-au lovit, atât ei cât și copiii lor, în sistemul de învățământ preuniversitar din România. În urma răspunsurilor părinților, vom stabili o ierarhie a problemelor ce trebuie abordate și o strategie corespunzătoare.

Vă așteptăm să vă alăturați acestui demers, fiecare după puterea sa, căci numai împreună vom putea contribui la recuperarea acelui climat de normalitate care este necesar pentru o bună educație a copiilor noștri.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Eugen Jercan,
Director de proiecte
Asociația Părinților pentru o Educație Sănătoasă
Adresa de corespondență: Str. Ion Roată, nr. 10, Sector 4, București
Tel. +40720190081


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button