viaţa de familie

E nevoie ca soțul să-și sprijine soția după nașterea copilului

de Pr. Maxim Kozlov

După nașterea copilului este important ca soțul să nu trăiască o viață separată și să considere doar că trebuie să câștige bani, fiind străin de problemele pe care le are familia pe plan afectiv. Este necesar să se rețină că în această perioadă, ca și în general, de fapt, toate trebuie lucrate în comun. Dacă cel mic plânge noaptea, trebuie ca soții să se trezească pe rând și să-l legene, iar dacă vrea să fie luat în brațe, să nu-l țină doar mama, ci și tata, așa cum trebuie să procedeze și cu baia, schimbatul ș.a.

Acest lucru nu este important doar pentru copil, ci și pentru soți. Cel mai important este ca soții să nu se îndepărteze unul de celălalt, să nu apară un „zid” în spatele căruia fiecare să trăiască după cum vrea. Dacă începi să faci astfel de lucruri, poți ajunge la starea în care oamenii din casă sunt ca niște străini ce discută doar probleme casnice.

Fragment din cartea Familia, ultimul bastion, Editura Sophia

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button