libertate de conștiințăMarxism cultural

Senatorul Bernie Sanders, cu un scor la vot de 100% pro-avort, și-a anunțat candidatura la președinția SUA

Senatorul Bernie Sanders și-a anunțat oficial intrarea în cursa pentru Casa Albă, la alegerile din 2021. Sanders a candidat și la alegerile precedente, însă nu a reușit să obțină nominalizarea democraților, clasându-se pe locul 2 în alegerile primare, în spatele lui Hillary Clinton.

Ca și celilalți 11 democrați care și-au anunțat oficial candidatura până în prezent, Sanders are o puternică poziție pro-avort. Din 1997, anul intrării în senat, Sanders a votat de 106 ori în chestiuni legate de avort și, fără excepție, de fiecare dată s-a pronunțat pro-avort, indiferent că a fost vorba de uciderea nenăscuților în stadiu avansat de sarcină, finanțarea avorturilor și a clinicilor de avorturi din banii contribuabililor. Sanders a votat, de asemenea, contra ambilor candidați pro-viață, Neil Gorsuch și Brett Kavanaugh, propuși de președintele Trump pentru funcția de judecător la Curtea Supremă.

Sanders a inițiat o lege denumită „Asistența medicală pentru toți (Medicare for all)”, care, dacă ar intra în vigoare, va permite utilizarea banilor contribuabililor pentru finanțarea avorturilor și va obliga personalul medical să efectueze avorturi, indiferent dacă au obiecții de conștiință.

Sursă: lifenews.com

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button