Marşul pentru Viaţă

Să nu trădăm vocația de apărători ai vieții umane: 1500 de tineri la Marșul pentru viață de la Târgoviște

de Redacția Stiripentruviata.ro

Aproximativ 1500 de tineri au participat sâmbătă la Marșul pentru viață 2023 de la Târgoviște, organizat de ASCOR Târgoviște și voluntarii parohiilor din eparhie.

Desfășurat anul acesta sub genericul „Viitorul este pro-viață”, evenimentul a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România, filiala Dâmbovița și de Asociația Studenți pentru Viață, cu sprijinul Arhiepiscopiei Târgoviștei.

Cei mai mulți dintre participanți au fost tineri: elevi însoțiți de profesorii de Religie, studenți ai Universității „Valahia” și membri ai comitetelor parohiale de tineret din Arhiepiscopia Târgoviștei,.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Marșul a început cu o rugăciune în fața Catedralei Mitropolitane, apoi Părintele Ionuț Ghibanu, Vicar eparhial, a citit mesajul Înaltpreasfințitului Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și Exarh patriarhal, cu prilejul manifestării pro-viață.

„Organizarea Marșului pentru viață cu prilejul sărbătorii Bunei Vestiri reprezintă angajamentul nostru puternic de a ne manifesta pentru viață, mergând pe urmele sfinților, de a susține dreptul inalienabil la existență al ființei umane nenăscute, încă din pântecele matern și de a mărturisi și apăra viața cu orice prilej”, a transmis ierarhul.

„Dreptul la viață ne este dăruit, fiecăruia, de către Creator și nimeni, niciodată, nu are dreptul să-l încalce cumva, ori să-l limiteze sau să îngreuneze respectarea lui! Atunci când nu respectăm dreptul la viață, necinstim pe Cel care îl dăruiește necontenit și ne trădăm vocația de slujitori și apărători ai vieții umane”.

Marșul a străbătut apoi centrul istoric al orașului, trecând prin locuri simbolice ca Mânăstirea Stelea și monumentul Sfinților Martiri Brâncoveni din fața Primăriei.


Marșul pentru viață este punctul culminant al Lunii pentru viață, serie de manifestări care au loc în luna martie, celebrează viața copiilor născuți și nenăscuți și propun măsuri de sprijin pentru femei însărcinate, mame și familii.

Mișcarea nu se concentrează pe interdicții, ci promovează schimbări legislative afirmative, care să creeze mediul propice pentru creșterea copiilor și sprijinirea femeilor.

În România și Republica Moldova, anul acesta au fost 1100 de localități în care s-a organizat un marș pentru viață sau cel puțin o altă activitate în cadrul Lunii pentru viață.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button