familie

Regele Mihai despre poporul român

M.C. Aţi fost un copil fericit?

Regele Mihai: Da. Atât timp cât am fost împreună cu mama, da.

Chiar în acest moment mi-am adus aminte de o imagine la care nu m-am mai gândit de mult. Era prin 1927, 1928, cred că nu mai târziu. Şedeam în casă şi mă uitam pe fereastră la apa din bazin. Şi deodată am văzut că apa începe să se clatine din ce în ce mai tare, să se agite până când a început să dea pe afară. Era cutremur.

M.C. Ne-am născut pe un sol nesigur…

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Regele Mihai: Asta ne-a obligat la modestie şi înţelepciune. Românii, chiar şi atunci când au fost foarte bogaţi, n-au construit case foarte mari. N-aveau cum, nu le permitea pământul. Şi atunci au construit în aşa fel încât să se vadă frumos pe dinăuntru.

Asta a ajuns să caracterizeze un popor întreg.

Dacă pe dinafară suntem obligaţi să ducem o viaţă moderată, nimeni nu ne împiedică să ne facem o viaţă frumoasă pe dinăuntru, în inima noastră.

Din volumul „Convorbiri cu Regele Mihai I al României” de Mircea Ciobanu

Citeşte şi 10 gânduri despre credinţă de la Regele Mihai

Citeşte şi Regele Mihai: „Amuzamente, frivolităţi – acestea erau pentru alţii, nu pentru noi, care veneam din mijlocul unui popor suferind. Acest gând ne-a dictat comportamentul”

Citeşte şi Cuvinte ale Regelui Mihai: „Mi-am recăpătat liniştea, înţelegând că istoria se află în mâna lui Dumnezeu, nu în mâna muritorilor”

Citeşte şi Trei minuni în viaţa Regelui Mihai

Citeşte şi Regele Mihai despre mama sa, Regina Elena, şi valorile familiei moştenite de la bunicii materni. Despre nobleţe şi regalitate ca stări de spirit


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.com.Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button