familie

Reacție: „Daciane, fă-ți mai repede partidul, ca să mai pun unul pe lista celor pe care nu am să le votez vreodată”

O reacție de pe Facebook reflectă succint impactul pe care declarațiile lui Dacian Ciloloș despre referendul pentru familie îl vor avea asupra alegătorilor conservatori:

Dacian Cioloş anunţă că este împotriva referendumului pentru definiţia firească a căsătoriei, spunând că bla, bla, bla (diversiunile clasice, nu mai reiau).

Daciane, fă-ţi mai repede partidul ăla, ca să mai pun unul pe lista celor pe care nu am să le votez vreodată.

Reacția vine la declarația lui Dacian Cioloș în care aceasta se declară împotriva referednumului și a definirii familiei bărbat – femeie invocând în chip manipualtor diferite probleme economice care nu au legătură cu referendumul:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Din păcate, este un instrument pe care PSD îl foloseşte politic. Îl scoate de la naftalină de câte ori au de acoperit câte o temă. Ba îl votează, ba nu îl votează, tot mai mult comentează despre el decât să facă nişte lucruri pentru familie. Nu cred că aceasta este modalitatea de a rezolva problema pentru toţi cei care vor să susţină o familie formată din un bărbat şi o femeie, care să aibă copii, care să îşi poată educa copiii, să îi ducă la şcoală, să poată să îi trateze atunci când au probleme de sănătate. Toate lucrurile astea ar însemna să ai grijă de familie în România, nu să modifici o Constituţie fără ca asta să aibă un impact imediat asupra calităţii vieţii în România.

Eu cred că cei care într-adevăr se gândesc la familie şi vor să susţină o familie care să aibă copii şi pe care să îi educe corect ar trebui să se gândească la o serie de politici publice. (…) Ce a făcut Guvernul actual ca să împiedice separarea familiilor dintre un bărbat şi o femeie care au copii, dintre care un părinte trebuie să plece să lucreze în străinătate pentru că nu are condiţii aici şi celălalt să rămână cu copiii sau mai rău când amândoi trebuie să plece? Astea sunt problemele familiei şi ale familiei tradiţionale în România pe care PSD o vede doar ca pe un instrument de manipulare politică pentru a acoperi alte lucruri pe care doreşte să le facă.

Citește și Referendumul pentru căsătorie va oferi răspunsuri tocmai la problemele pe care dl Cioloș le invocă pentru a sugera că acest demers ar fi inutil. Iată în ce fel


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button