avort

Raisa Gorbaciov a suferit toată viața din cauza avortului făcut

RIAN archive 691369 Raisa Gorbacheva.jpg

Sursă: leblogdejeannesmits.blogspot.ro, 23 septembrie 2014

Acum câteva zile, Mihail Gorbaciov a dezvăluit faptul că soția sa Raisa a suferit un avort, punând capăt primei sale sarcini, în urmă cu 61 de ani, cu patru ani înainte de nașterea fiicei sale Irina. Fostul lider al Uniunii Sovietice a făcut afirmația în urma unui interviu care marca cea de-a 15-a comemorare de la moartea soției sale. De asemenea, a spus că aceasta a rămas marcată toată viața de acest lucru.

Sarcina a survenit la puțin timp după căsătoria în 1953 a cuplului, care a rămas unit pentru totdeauna. Un an mai târziu, Raisa a fost victima unei “teribile febre reumatismale care i-a afectat inima”, a povestit Gorbaciov pentru publicația Express din Londra. Medicii l-au obligat să aleagă într soția sa și copil: “Alegeți, bebelușul s-ar putea naște viu, sau nu, dar vă veți pierde soția. Inima sa s-ar putea să nu reziste.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

“Sarcina a fost întreruptă”, a spus el.

“Ni s-a spus că era un băiat. Raisa a suferit atât de mult…Am încercat să o calmez cum am putut. Îi alesesem deja și un nume: Serghei, ca pe tatăl meu.”

Jurnalistul povestește cum Gorbaciov nu-și poate ascunde emoția vorbind despre acest avort. Chiar și astăzi.

Traducere: Florentina Arsene

********************************************************************************************************

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

În măsura posibilităților dumneavoastră, vă rugăm să sprijiniți financiar acest sait.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button