teoria genului

Radio Erevan explică: Nu e vorba de „incongruență”, ci de „disforie” de gen. Și OMS nu a eliminat-o dintre boli, ci a mutat-o

de Mirela Florescu

Un articol recent dintr-o publicație radicală de mare notorietate celebrează ceea ce s-ar putea numi „excluderea «incongruenței de gen» de pe lista bolilor mintale” de către Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

În primul rând, „incongruența de gen” nu a existat niciodată pe lista bolilor mintale, pentru că până acum nu a auzit nimeni de acest termen. …a, pardon, cică era vorba de „disforia de gen”. Termen provenit din greaca veche (dysphoros însemna „greu de purtat”). Care termen, la rândul lui, înlocuise vechiul și sănătosul termen de „tulburare de identitate de gen”. Adică, din terminologie în terminologie, până la victoria finală, care se va exprima probabil prin adoptarea termenului de „mândrie de gen”.

În al doilea rând, aflăm că de fapt OMS nu a eliminat chestiunea a cărei terminologie este atât de fluidă și evolutivă, ci a mutat-o: de la „tulburări mintale” la „sănătate sexuală”. Adică nu se mai tratează la psiholog, ci direct la endocrinolog și chirurg (prin castrare… pardon, „reconstrucție estetică”). Activiștii „trans” solicită ca aceste operații și tratamente să se poată realiza pe viitor fără evaluare psihologică prealabilă.

Urmează probabil includerea pe lista tulburărilor mintale a uneia noi: „tulburarea de acceptare a tranziției de gen”… Ați ghicit, aici se va încadra o mare parte din restul de 99% din populație care nu resimte nicio „incongruență” cu propriul sex biologic, realitate genetică determinată de faimosul cromozom al sexului (XX la femei sau XY la bărbați), prezent în fiecare celulă a corpului uman.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și Contradicțiile teoriei gender: „Identitatea de gen”, diferită de cea sexuală, e schimbătoare, în timp ce „orientarea sexuală” este înnăscută

Citește și Fost transgender: „Am fost femeie timp de opt ani. Operația mi-a exacerbat, nu mi-a rezolvat problemele.” O fraudă medicală a cărei ineficiență e dovedită de studii


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button