familie

Puternic mesaj VIDEO de susținere a referendumului pentru căsătorie din România de la Željka Markic, membră a comitetului care a organizat un referendum similar CÂȘTIGĂTOR în Croația

Željka Markic a făcut parte din Comitetului de Organizare al Inițiativei Civice „U ime obitelji” / „În numele familiei”. În 2013, acest comitet de inițiativă a strâns și înaintat Parlamentului croat 749.316 semnături în favoarea organizării unui referendum prin care în Constituția croată definiția căsătorie să fie consfințită ca uniune dintre un bărbat și o femeie.

Practic, 17,5% din populația Croației ceruse acest referendum punându-și semnătura pe inițiativă. În termen de șase luni de la depunerea inițiativei, referendumul a fost organizat și validat prin prezența la urne a 38% din populația țării. Inițiativa a fost aprobată cu 66% din voturile exprimate.

European Dignity Watch a făcut public de curând un video în care Željka Markic din Croația susține inițiativa de organizare a unui referendum pentru căsătorie în România. Iată ce spune:

Aș numi aceasta cea mai puternică mișcare cetățenească de când România a devenit o țară democratică. Politicienii români au două opțiuni: fie să respecte și să asculte vocile [cetățenilor] și să le permită să aleagă, fie să aleagă direcția politicilor lui Ceaușescu și să întoarcă România înapoi în timp, când dictatura era la putere. Sper să aleagă prima variantă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

VIDEO

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button