Marşul pentru Viaţă

PS Vincențiu, mesaj cu ocazia Marșului pentru viață 2023: „Nașterea de prunci înseamnă viață!”

de Redacția Stiripentruviata.ro

Episcopul Sloboziei și Călărașilor a publicat joi mesajul pe care îl va transmite în cadrul Marșului pentru viață 2023 de la Slobozia. „Nașterea de prunci înseamnă viață!” subliniază ierarhul.

Preasfinția Sa a ales să sublinieze contradicțiile din mesajul celor care se opun mesajului pro-viață.

„Fiecare dintre noi suntem unici și la fel ar fi fost și copiii nenăscuți”, subliniază episcopul.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Într-o cultură care nu iubește acest dar sfânt al vieții, se pot găsi orice fel de justificări, dar și plasarea de responsabilități asupra tuturor celorlalți, mai puțin asupra persoanelor direct implicate, de tipul: «Decât să ajungă la orfelinat, mai bine să moară încă din pântece!», «Să îi creșteți voi! », «Cu ce drept se exprimă bărbații în chestiuni care nu îi privesc! » etc.”

„Biserica, pe care „porțile iadului nu o vor birui” (Matei 16, 18), nu face și nu va face niciun compromis în ceea ce privește această temă ce suscită atâta interes”, transmite ierarhul.

Episcopul Sloboziei și Călărașilor arată că nu există „argumente viabile din punct de vedere creștin și care să încurajeze uciderea unei ființe (…) doar pentru că nu este înregistrată la o direcție județeană de evidență a persoanelor”.

„Pe de altă parte, întrucât Biserica nu se poate substitui – și nici nu dorește acest lucru – legiuitorului, cu toate instituțiile din subordine, ea proclamă Adevărul Împărăției și îl propune, fără a-l impune, celor care „au urechi de auzit și aud!” (Matei 11, 15; Matei 13, 19; Marcu 4, 9; Marcu 4, 23 ș.a.).”

„Credem că după atâția ani de prigoană comunistă avem dreptul să ne manifestăm public credința noastră și să conștientizăm propriii noștri credincioși și nu numai că avortul nu înseamnă viață, ci este moarte în toate aspectele acestui cuvânt”, mai subliniază ierarhul.

Preasfinția Sa afirmă că Marșul pentru viață „este o formă de împărtășire a crezului evanghelic conform căruia viața trebuie privită ca darul suprem pe care Dumnezeu ni-l dă fiecăruia dintre noi. Iar dacă acest dar vine de la Domnul, avem datoria să îl apărăm și să îl mărturisim”.

„Nu putem rămâne indiferenți la cifrele mereu crescânde ale celor care apelează la «întreruperea de sarcină», un adevărat genocid, făcut în numele libertății de alegere.”

„Dincolo de raportul între naștere și decese, mereu negativ în detrimentul nașterilor de mulți ani încoace, cu o populație a unei Românii care scade vertiginos și îmbătrânește treptat, trebuie să fim conștienți că, treptat, ne ucidem viitorul”, mai avertizează părintele episcop.

În finalul discursului său, ierarhul subliniază și importanța de a răspunde concret la nevoile de sprijin ale femeilor însărcinate și ale familiilor.

„Ne întoarcem acum privirile către părinții și copiii care au venit să ne stea alături și le spunem că vor găsi în noi un sprijin real în orice moment al vieții lor, atât cele frumoase, pline de împliniri, cât și cele mai puțin faste”, afirmă Preasfinția Sa.

Marșul pentru viață 2023 are loc la Slobozia sâmbătă, de la ora 14:00, pe traseul: Mănăstirea „Sf. Voievozi” – Aleea Mănăstirii – B-dul Matei Basarab – Piața Revoluției. Evenimentul va beneficia și de un program artistic susținut de Corala „Sf. Mina” a Protopopiatului Slobozia, organizatorul marșului din oraș, și de grupurile de cateheză din protopopiat.


Organizații din sute de localități de pe ambele maluri ale Prutului și-au înscris orașul sau comuna pe harta Marșului pentru viață din acest an. Organizatorii locali sunt independenți unii de ceilalți și fiecare este responsabil pentru mesajul livrat în cadrul marșului pe care îl coordonează.

Marșul pentru viață este evenimentul culminant din seria de manifestări pro-viață care au loc anual în luna martie, desemnată Luna pentru viață.

Marșul are loc în 25 martie sau în sâmbăta cea mai apropiată de această dată, care simbolizează valoarea inestimabilă a copilului nenăscut, fiind data la care creștinii sărbătoresc Buna Vestire, momentul zămislirii Pruncului Iisus în pântecele Fecioarei Maria.

Tema Lunii și Marșului pentru viață din acest an este „Viitorul este pro-viață”. Mișcarea propune o serie de măsuri de sprijin pentru femeile însărcinate, mamele singure și familii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button