homosexualitate

Proiectul de lege pentru legalizarea parteneriatului civil între persoane de același sex a fost respins

Cernea

Camera Deputaților a respins miercuri, 11 iunie, proiectul de lege inițiat de Remus Cernea care prevedea posibilitatea încheierii parteneriatului civil între persoanele de același sex.

Au fost înregistrate 298 voturi pentru respingerea proiectului, 4 împotrivă și 3 abțineri.

Proiectul de lege propus de Cernea definea parteneriatul civil ca fiind „un contract încheiat fără niciun fel de discriminare între două persoane care decid să conviețuiască în baza afecțiunii, respectului și sprijinului reciproc și a egalității în drepturi”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cernea a făcut apel, la începutul dezbaterii, ca un lider de grup parlamentar să ceară amânarea discutării acestui proiect, pe motiv că el a depus o sesizare privind nereguli la întocmirea raportului de către Comisia juridică, însă niciun lider nu a răspuns solicitării lui Cernea.

“Suntem în fața unei fraudări a votului la Comisia juridică. Dezbaterea proiectului va avea reverberații la nivel național și internațional. Trebuie amânată respingerea acestui proiect dacă există înțelepciune și o dorință de a salva această instituție”, a spus Cernea.

Camera Deputaților fiind for decizional în privința acestui proiect, acesta și-a încetat traseul legislativ, fiind respins și de Senat pe 5 martie. Atunci, Comisia juridică l-a respins în unanimitate, lăsând argumentele religioase și cele sociale să primeze în decizie.

Guvernul României dăduse, de asemenea, un aviz negativ, ca de altfel și Comisia pentru sănătate și familie și cea pentru egalitate de șanse.

Remus Cernea a spus că va depune, din nou, acest proiect la anul.

Citește și: Deputata Diana Tușa: „Parteneriatul civil sau tactica salamului”


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button