miracolul vieţiimoarte cerebrală

Prin Iver, mama lui va trăi veșnic: o femeie în moarte cerebrală naște un copil sănătos

father_and_son-600x623

de Peter Baklinski,11 februarie 2014

Un tată canadian râde și plânge la nașterea primului său copil, urmată de decesul mamei, care era în moarte cerebrală de la sfârșitul anului trecut.

Bebelușul Iver Cohen Benson a ajuns faimos în toată lumea după ce tatăl său a cerut păstrarea în viață, la aparate, a mamei acestuia, Robyn, de 32 de ani, aflată în moarte cerebrală din decembrie 2013. Copilul, pentru a cărui „șansă la viață” s-a luptat Benson, s-a născut pe 8 februarie la spitalul Victoria din provincia canadiană British Columbia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Iver e sănătos și este cea mai scumpă și drăgălașă persoană pe care am cunoscut-o”, scrie Benson pe blogul său.

Născut prematur, la șase luni, bebelușul are nevoie constant de sprijin medical pentru a supraviețui.

Medicii l-au informat pe tată că, după naștere, o vor deconecta pe mamă de la aparate. În acest moment nu este clar dacă femeia a murit din cauza nașterii sau pur și simplu i-a fost grăbită moartea prin deconectarea de la aparate.

Criticii conceptului de moarte cerebrală spun că simplul fapt că o femeie gravidă aflată în aceste circumstanțe își poate hrăni în continuare copilul din pântece dinamitează întreaga teorie a morții cerebrale. Nici soțul ei nu o considera pe Robyn moartă, căci a scris pe blogul lui cât de frumos arăta, de parcă ar fi fost adormită.

A doua zi după naștere, medicii i-au cerut lui Benson să-și ia rămas bun de la soție. „Va trăi veșnic alături de Iver în inima mea”, a spus el.

Apărătorii dreptului la viață au comparat imediat povestea sa cu cea a unui tată texan care a făcut cu totul altceva: a obținut un ordin judecătoresc prin care obliga personalul unui spital să oprească aparatele care o țineau în viață pe soția sa de 33 de ani, despre care medicii pronunțaseră că este în moarte cerebrală când aceasta, exact ca și mama lui Iver, era însărcinată în 22 de săptămâni.

Canadianul a făcut însă totul pentru a proteja viața copilului său.

Atenția internațională l-a ajutat Benson să strângă 154.000 de dolari, cu care să supraviețuiască și să-și crească copilul după ce a renunțat la slujbă. Suma strânsă i-a depășit cu mult așteptările, căci el calculase că avea nevoie de 36.000 de dolari. O parte din acești bani îi va păstra pentru a-i plăti facultatea lui Iver.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button