avort

Cum a fost ucis bebelușul Munoz în mod legal, sub ochii întregii lumi

Marlise_Munoz4-240x155La data de 26 noiembrie 2013, în vârstă de 33 de ani, Marlise Munoz, aflată în a 14-a săptămâna de sarcină și mamă a unui copil de un an, s-a prăbușit în timp ce cobora din pat. Soțul ei, paramedic, a încercat să o resusciteze dar fără succes. Medicii de la Spitalul John Peter Smith au reușit să-i repornească inima, dar ea nu și-a mai recăpătat cunoștința, fiind conectată la un ventilator. Soțul ei, Erick Munoz, a cerut spitalului deconectarea de la aparte, însă spitalul i-a refuzat cererea, invocând o lege a statului Texas, conform căreia Marlise ar fi trebuit să fie ținută în viață până când copilul ar fi fost suficient de dezvoltat pentru a fi viabil în afara uterului. În cele din urmă, soarta copilului a fost hotărâtă iar bătălia pentru viață lui a luat sfârșit. Pe data de 26 ianuarie 2014, Marlisa Munoz a fost deconectată de la aparate, după ce un judecător a decis că spitalul a interpretat greșit legea.


Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mii de copii sunt uciși zilnic în Statele Unite, dar este mai puțin obișnuit ca ochii unei întregi națiuni să fie fixați pe un anumit copil.

În timp ce clinicile de avorturi câștigă enorm de pe urma clientelor ce doresc să scape de sarcinile nedorite, Marlise Munoz nu era o clientă. Marlise Munoz nu a consimțit la moartea copilului ei. Este o tragedie teribilă a Marlisei, incapabilă să se apere de un avort forțat hidos, căutat de familia victimei, sancționat de statul Texas și efectuat de JPS Hospital.

Consecințele uciderii bebelușului Munoz sunt înspăimântătoare: o femeie ar putea suferi un avort forțat dacă nu poate să-și exprime opoziția.

Ordinul judecătoresc pentru executarea bebelușului Munoz pare să fi încălcat legea statului Texas, lege care interzice spitalelor retragerea îngrijirilor speciale de menținere în viață a femeilor gravide, înainte de a fi asigurată viabilitatea fătului pentru naștere. Această lege se aplică indiferent dacă există sau nu un accept al pacientului legat de menținerea în viață prin intermediul aparatelor.

Judecător RH Wallace a menționat că Marlise Munoz ar fi putut alege să aibă un avort în acest stadiu al sarcinii. În afară de faptul că nicio mamă nu ar trebui să aibă dreptul legal de a-și omorî copilul nenăscut, Marlise Munoz nu a ales să aibă un avort. Când era în viață și în posesia deplină a facultăților sale, ea a ales viața pentru copilul ei. Alegerea Marlisei a fost desconsiderată după ce ea nu a mai fost în măsură să se apere pe ea sau pe fiica ei.

Judecătorul Wallance a ignorat, de asemenea, faptul că unii copii de vârsta pe care copilul Munoz o avea au supraviețuit.

Există cazuri documentate de copii de 22 de săptămâni, chiar și mai mici, care au supraviețuit nașterii premature. De ce i-a fost interzisă copilului Munoz chiar și posibilitatea de a supraviețui? Aparent dizabilitățile fetiței au determinat valoarea ei în acest caz, din păcate, s-a decis în mod eronat că nu merită să-i fie salvată viața. Conform ABC News, avocații familiei au pus pe seama lipsei de oxigen aceste dizabilități în mod incorect, conform unor experți medicali. Fără deosebire, copii cu dizabilități sunt creați de Dumnezeu și au încă dreptul la viață.

Considerând-o pe Marlise Munoz singură, nu ar fi fost greșit să o deconecteze de la aparate fiind moartă. Dar este crimă să privezi o ființă inocentă de la oxigen și hrană. Copilul Marlisei era viu. Ar fi putut foarte bine să supraviețuiască unei operații cezariene înainte de a o deconecta de la aparate pe mamă. Dacă existau îndoieli în privința supraviețuirii sale, Marlise ar fi putut să mai fie ținută la aparate pentru doar câteva săptămâni pentru siguranța copilului.

Uciderea cu premeditare a oricărui copil – oriunde ar avea loc, fie că este vorba de o clinică de avorturi sau într-un spital din Texas – este înfricoșătoare. Este absolut greșită uciderea unei persoane nevinovate, indiferent de vârstă, locație, mărime, sex, rasă, sau capacitate. Uciderea copilului Marlisei Munoz a fost greșită, la fel cum și avortul este întotdeauna greșit.

Marlise Munoz a fost considerată moartă, în noiembrie, dar copilul ei nevinovat a fost în viață până acum câteva zile.

„Moartea bebelușului Munoz reprezintă un eșec colosal pe atât de multe niveluri”, a declarat Mark Harrington, director executiv al Created Equal.

„Tatal ei a părăsit-o. Procurorul General al Texasului, Greg Abbott, a părăsit-o, spitalul a părăsit-o în cele din urmă, iar prin uzurparea voinței poporului din Texas, instanțele au părăsit-o.” 

„În cazul în care doar unul dintre cei care, aflați în poziția de a putea opri această execuție, ar fi făcut ceea ce ar fi fost corect, ea s-ar fi născut în următoarele câteva săptămâni”, a spus Harrington.

Prelucrare după: LifeSiteNews și LiveActionNews

Traducere: Alexandra Vieru


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button