familieUncategorized

Prima de naștere acordată de primarul Gheorghe Popa a sporit natalitatea în Mischii, județul Dolj

de Redacția Stiripentruviata.ro

În Mischii, comună aflată la 7 kilometri de Craiova, autorităţile locale au decis, în 2019, să acorde un stimulent de 1.500 de lei fiecărui copil care se naşte în localitate. Măsura a fost luată pentru a creşte natalitatea în comună.

Rezultatul? În 2019, în localitate s-au născut 21 de copii, față de numai cinci în 2018 și șase în 2017. Printre beneficiarii ajutorului s-au numărat și medicul și preotul din comună, informează Stiripesurse.ro.

„Avem trei copii. În iulie 2019 l-am născut pe cel de-al treilea şi acest stimulent din partea primăriei a fost o surpriză pentru că nu ştiam că se dau aceşti bani. Totuşi, au fost foarte bineveniţi pentru că ne-au completat bugetul familiei. Când vine un nou-născut în familie automat apar cheltuieli şi ne-a prins foarte bine. Cei mai mulţi bani se cheltuiesc pentru produsele de îngrijire a copilului, pentru pampers, şi fiecare părinte vrea să ofere ce e mai bun, mai natural…”, a spus Cristina Zanfirescu, preoteasă din sat.

„Micuţul a venit lume cu un ajutor: hăinuţe, un cărucior, un pătuţ… E un lucru foarte bun şi de toată lauda. Micuţul a fost fericit din prima zi. Am văzut că, pe lângă cuplurile tinere, aflate la primul copil, familiile care aveau deja un copil s-au hotărât să-l facă şi pe al doilea, ceea ce e un lucru foarte bun. Ne bucurăm şi noi ca medici, şi ei ca părinţi”, a spus Gabriel Laurenţiu medic de familie în Mischii.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În comuna Mischii sunt 1.800 de locuitori, iar numărul copiilor este foarte mic. Primarul intenționează să continue această politică și să creeze un stimulent financiar și pentru familiile care-și dau copiii la școală.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button