familie

Populația Italiei, în continuă scădere. 15% din copiii născuți în această țară sunt de origine străină

Populația Italiei continuă tendința descrescătoare începută în 2008. Anul trecut, în această țară s-au înregistrat 458,151 de nașteri, cel mai mic nivel al natalității de după unificarea Italiei.

În 2016, fostul ministru italian al sănătății, Beatrice Lorenzin, atrăgea atenția că, până în 2026 se va ajunge la mai puțin de 350.000 de nașteri pe an, ceea ce ar fi cu 40% mai puțin decât rata natalității din 2010.

2017 a fost al treilea an consecutiv când cifra a fost sub jumătate de milion de nașteri. Institutul Italian de Statistică, ISTAT, arată că 68.000 (14,8%) dintre nou-născuții din această țară provin din familii cu părinți străini.

Ne întrebăm, oare câți dintre aceștia provin din rândurile milioanelor de români care muncesc în Italia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013
Sursa: ANSA


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button